Mostar

Autobusna stajališta glume loše umjetničke instalacije

O stanju s mostarskim autobusnim postajama u više navrata skretali smo pozornost
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 03. 2021. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autobusno stajalište u mostarskog prigradskom naselju Vojno, jedno je u nizu onih stajališta koji nemaju nikakvu svhu. Osim što glume lošu umjetničku instalaciju.

No ovo stajalište je samo jedno u nizu devastiranih i zapuštenih stajališta, koji plešu pod udarima vjetra, a od kiše i sunca u ovakvom stanju putnike svakako ne mogu zaštiti. Većini stajališta razvaljene su i klupe.

Dok je grad na Neretvi i njegova uprava puna želje za proglašenjem Mostara gradom kulture, nekulturni građani, i manjkava uprava, upravo pokazuju da ne zaslužujemo velike titule. Rijeke pune smeća, male deponije u središtima grada, betoniranje zelenila, nepristojno parkiranje... sve to Mostaru daje neku sasvim drugu titulu.

O stanju s mostarskim autobusnim postajama u više navrata skretali smo pozornost. Već skoro četiri godine stanje se ne mijenja, a loptice odgovornosti se prebacuju na relaciji J.P. Komunalno - Služba za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Iz Službe je ranije za Bljesak.info kazano kako oni čekaju dostavu troškovnika od strane Komunalnog, a iz Komunalnog su naveli kako oni aktivnosti obavljaju po nalogu Službe.

Troškovnik se tako, čini se, čeka skoro četiri godine. U gradskoj blagajni sredstava za autobusna stajališta navedena su tek za izgradnju ili održavanje u nekim gradskim područjima, dok se ranije izdvajalo 10.000 za održavanje.

Na slijepilo gradskih službi ukazalo se i na sjednicama novog Gradskog vijeća. Vijećnik s Gradskog područja Jugozapad zatražio je da se nadležni Odjel očituje u kakvom stanju se nalaze stajališta i što Grad planira poduzeti za sanaciju istih. Dok se iz netko u Gradskoj upravi sjeti da je zadužen za održavanje stajališta, brojni autobusi čekat će se ispod i pokraj nefunkcionalne nadstrešnice. 

Kopirati
Drag cursor here to close