Pasman resort

Amerikanci namjeravaju na Pašmanu izgraditi autentično dalmatinsko naselje

Amerikanac namjerava da napravi autentično dalmatinsko naselje, a radnici koji bi radili u naselju u njemu bi i živjeli.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 10. 2018. u 09:09 Bljesak.info
Pašman rivijera

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 2. Investicijskom forumu zdravlja i turizma Adriatic regije, američki poduzetnik Jeff Blackard, potvrdio namjeru da na otoku Pašmanu sagradi turističko naselje Pašman rivijera.

Njegov bi kapacitet s hotelima, apartmanima, vilama, plažama i ostalim pratećim sadržajima trebao bi biti 4000 kreveta, a investitor najavljuje ukupno ulaganje od 500 milijuna dolara.

Namjera mu je da napravi autentično dalmatinsko naselje, a radnici koji bi radili u naselju u njemu bi i živjeli.

Blackard kaže da se zaljubio u Hrvatsku iako nitko iz njegove obitelji, kao ni njegove supruge, ne potječe odavde.

''Investicija je vrlo zahtjevna. No, ideja je da bogate Amerikance dovodimo u resort na Pašmanu i mislimo da smo na pravom putu'', poručio je Blackard, koji nije iznosio detalje o trenutnoj situaciji u razvijanju projekta Pašman rivijera.

No, od Blackardovih suradnika u Hrvatskoj novinari Jutarnjeg lista su doznali da će američki investitor ovih dana obaviti razgovore s vlastima Zadarske županije o pripremama za početak oživotvorenja cijelog projekta.

Blackard bi čelnicima lokalne samouprave na Pašmanu i u Županiji trebao prezentirati projekt.

Zemljište na kojem bi Blackard gradio Pašman rivijeru prostire se na osam kilometara duž obale. Riječ je o ukupno 260 hektara, od kojih bi 100 bilo urbanizirano. Kao dodatni cilj projekta investitor navodi gradnju mosta koji bi povezao sjeveroistočni dio Pašmana s kopnom u blizini Biograda na Moru. Most je unesen i prostorne planove, kao i prilazna cesta resortu.

Blackardova ponuda za Pašman rivijeru prihvaćena je kao jedina sa zadovoljavajućim sadržajem na pripadajućem natječaju Općine Pašman u proljeće ove godine. Prema odredbama natječaja, investitor bi trebao završiti naselje u idućih pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close