Traži se pomoć

Air-tractor u HNŽ: Postoji volja, ali ne i novac

''Cijena air-tractora kreće se oko 6,5 milijuna KM. To nije mali novac, Uprava ga nema, a Vlada bi se, s druge strane, trebala kreditno zadužiti…''
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 07. 2018. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačne odluke o kupovini air-tractora još nema, potvrdio je Dnevnom avazu Eugen Cubela, direktor Uprave za vatrogastvo i civilnu zaštitu Hercegovačko-neretvanske županije.

Podsjetio je da je odlukom županijske Vlade formirana radna grupa za izradu elaborata o nabavci letjelice, s cijenom i troškovima osoblja, nakon čega je Uprava zadužena da predloži moguće modele financiranja nabavke zračnog traktora.

''Cijena air-tractora kreće se oko 6,5 milijuna KM. To nije mali novac, Uprava ga nema, a Vlada bi se, s druge strane, trebala kreditno zadužiti, što nije izvjesno s obzirom na postojeće odluke o kreditnom zaduženju. Prema tome, odluka Vlade stoji, kao i volja da se letjelica nabavi'', rekao nam je Ćubela.

U traženju modela za nabavku letjelice Ćubela nije isključio mogućnost prekogranične suradnje s obzirom na to da je o tome, kazao je, bilo riječi na nedavno održanoj konferenciji "Mehanizam Unije za civilnu zaštitu", koju je u Splitu organizirala Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu.

''Prilično smo se na toj konferenciji dotaknuli nedostatka letjelice za gašenje požara. Postoji spremnost u Europskoj uniji da se pomogne tako da se osigura jedna letjelica za Dalmaciju i Hercegovinu. Jer, požari ne poznaju državne granice'', istaknuo je Ćubela.

Kopirati
Drag cursor here to close