Izvještaj

Agencija zadovoljna pregledom privatizacije

Trenutno se u parlamentarnoj proceduri nalazi prijedlog izmjena i dopuna zakona koje su Agenciji bitne kako bi mogla da izvršava svoje obveze.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 10. 2019. u 15:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH primio je k znanju Izvještaj o izvršenju Programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH za 2018. godinu, u kojem je ocjenjeno da je bila više nego zadovoljavajuća dinamika rada tijekom kojeg je pokrenuto sedam zahtjevnih revizija privatizacije gospodarskih društava, a isto tako i revizija za tri banke.

Kako je navedeno u Izvještaju, Agencija se suočava s problemom prijema zaposlenika i to će biti jedan od velikih izazova u budućnosti.

''To prije svega jer se radi o veoma složenim multidisciplinarnim poslovima revizije s jedne strane, dok s druge strane i faktor plaće je jedan od demotivirajućih čimbenika nezainteresiranosti za rad u Agenciji'', navodi se.

Trenutno se u parlamentarnoj proceduri nalazi prijedlog izmjena i dopuna zakona koje su Agenciji bitne kako bi mogla da izvršava svoje obveze.

''U sljedećem razdoblju  pomno ćemo pratiti daljnju parlamentarnu proceduru izmjena i dopuna zakona, jer želim da se kroz navedene izmjene omogući bolji rad na predmetima revizije privatizacije. Imajući u vidu, da nisu izvršene izmjene i dopune Zakona o reviziji privatizacije državnog kapitala u privrednim društvima i bankama, i da Agencija reviziju privatizacije provodi s nedovoljnim brojem revizorskog osoblja, možemo konstatirati, da Agencija postiže u svom radu zavidne rezultate'', naglašeno je u Izvještaju.

Razmatrajući ovaj akt Odbor za denacionalizaciju i privatizaciju Zastupničkog doma konstatirao je da se predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji privatizacije trebaju naći na dnevnom redu jedne od sljedećih sjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close