Mogućnost zbližavanja regija

Veleposlanik Albanije u posjetu Općini Čitluk

Ovakvi odnosi između gradova i regija u Albaniji i BiH bili bi poticajni za još bolju suradnju dviju država
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 11. 2021. u 09:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Republike Albanije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Republici Hrvatskoj Riza Poda posjetio je u petak Općinu Čitluk te se u pratnji zastupnice nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Ermine Lekaj Prljaskaj i gospodarstvenika susreo s čitlučkim načelnikom Marinom Radišićem.

Radišić je na sastanku gostima predstavio općinu Čitluk, stavljajući naglasak na gospodarske, turističke, kulturne i ostale potencijale broćanskog kraja, dok su Poda i Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, upoznali načelnika Radišića s mogućnošću zbližavanja regija i gradova u Republici Albaniji i BiH, kao temeljem za uspostavu prijateljskih i obostrano korisnih odnosa.

Ovakvi odnosi između gradova i regija u Albaniji i BiH bili bi poticajni za još bolju suradnju dviju država, a tijekom sastanka razgovarano je i o dosadašnjoj suradnji. Tako je istaknut primjer gospodarstvenika Nikolle Docia, koji više od dvadeset godina živi i gospodarski djeluje na području čitlučke općine, priopćili su iz Općine Čitluk.

Kopirati
Drag cursor here to close