12 milijuna KM

U sljedeće tri godine rekonstrukcija ceste Trebinje-Ljubinje

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je veoma značajno što je krenula rekonstrukcija ceste Trebinje-Ljubinje, kako za mještane, tako i za turiste.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 11. 2019. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće 'Hercegovina putevi' u utorak je službeno započelo radove na rehabilitaciji magistralne ceste Ljubinje-Trebinje dužine 59 kilometara, u vrijednosti 12.379.000 KM, rekao je vršitelj dužnosti direktora Javnog poduzeća 'Putevi Republike Srpske' Nenad Nešić.

Nešić je istaknuo da se rehabilitacija financira u potpunosti iz sredstava Vlade Republike Srpske i 'Puteva Srpske', piše Srna. On je rekao da će danas krenuti radovi na dionici ceste prema Ljubinju u dužini 7,5 kilometara, koja je spremna za rehabilitaciju.

"Osim rehabilitacije kolnika, uradit ćemo kompletnu rehabilitaciju prometne signalizacije, i vertikalnu i horizontalnu. Radit ćemo i zaštitne ograde u dužini od 10,5 kilometara i na taj način riješiti dugogodišnji problem ove ceste. Sloj asfalta će biti debljine pet centimetara, radi se najkvalitetnijim eruptivnim materijalom, takozvanim dijabasom", izjavio je Nešić medijima.

On je rekao da će se sada raditi isključivo rehabilitacija po postojećoj trasi, te da je u planu da se uradi novi projekt za treću usponsku traku. Nešić je rekao da je rok za završetak radova do 36 mjeseci, ali da će, ukoliko vremenski uvjeti dozvole i izvođač bude spreman, svi radovi biti završeni u idućoj godini.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je veoma značajno što je krenula rekonstrukcija ceste Trebinje-Ljubinje, kako za mještane, tako i za turiste.

"Najkritičnija dionica je bila na prilazu Trebinju. Naravno da tih dionica ima još, ali u suradnji sa Vladom Republike Srpske i 'Putevima Srpske' planovi postoje i za sljedeće razdoblje", rekao je Ćurić, zahvalivši Vladi i 'Putevima'.

On je rekao da je u planu da se osiguraju sredstva i za dionicu ceste prema Nikšiću, istaknuvši da postoji donacija Vlade Srbije za cestu Trebinje-Foča-Šćepan Polje, te da se u sljedećem razdoblju očekuju sredstva Vlade Srpske i 'Puteva'.

Iz Јavnog poduzeća 'Putevi Srpske', koje financira radove sa 12 milijuna maraka, ranije je priopćeno da će se radovi izvoditi po fazama.

Kopirati
Drag cursor here to close