#ZLD

U dubrovačku luku sletio zrakoplov Delta Air Linesa na izravnoj liniji iz New Yorka

Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 07. 2021. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u petak na inauguracijskom letu u dubrovačku zračnu luku sletio zrakoplov United Airlinesa na izravnoj liniji New York-Dubrovnik, u subotu je, također na izravnoj liniji iz New Yorka, stigao i prvi zrakoplov Delta Air Linesa s punim kapacitetom od 226 putnika.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić podsjetio je kako je Delta Air Lines nasljednik Pan Americana, koji je letio izravno za Dubrovnik do 1991. godine.

"Potom smo obnovili povezanost 2019. godine izravnom linijom za Philadelphiu American Airlinesa, a danas smo s dvije kompanije United Airlines i Delta Air Lines povezani osam puta tjedno. To nam puno znači jer se još uvijek nije otvorilo britansko tržište, pa bi nas američko moglo izvući. Očekujemo veliko povećanje u odnosu na 2020. godinu", rekao je Luetić.

Dodao je kako je ZLD u mogućnosti primiti širokotrupne zrakoplove nakon obnove i uspješno ostvarenih projekata modernizacije terminala i proširenja poletno-slijetne staze, koja je najduža u Hrvatskoj.

Foto: www.avioradar.hr / U dubrovačku luku sletio zrakoplov Delta Air Linesa na izravnoj liniji iz New Yorka

"Čestitam svim zaposlenicima koji su se pripremali i obučili za zahtjevne procedure", izjavio je Luetić, koji očekuje da će do kolovoza Dubrovnik biti povezan s preko pedeset odredišta.

Regionalni voditelj prodaje Delta Air Linesa Thomas Brandt istaknuo je kako među Amerikancima vlada veliko zanimanje za posjet Hrvatskoj i Dubrovniku, što se potvrdilo već na prvim srpanjskim letovima.

"Proveo sam tri dana u Dubrovniku i potpuno razumijem zašto je interes takav. Prvi let je rasprodan, a čak je i povratni let jako dobro popunjen. Interes je velik za oba smjera. Veselimo se što ćemo doprinijeti hrvatskoj ekonomiji", rekao je Brandt.

Državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman naglasila je kako izravni letovi iz New Yorka nisu od značaja samo za Dubrovnik, već i za cijelu Hrvatsku, prenosi Hina.

"Najavili su da će upoznati i ostale krajeve Hrvatske, jer oni u maloj destinaciji ne poznaju granice. To je bilo razvidno i na nedavnoj konferenciji američkih turističkih agenata u Dubrovniku. Američki turisti su prepoznali što smo prvi za njih otvorili granice. Ovo je još jedan od dokaza da smo se potrudili dobro pripremiti sezonu", istaknula je Herman.

Kopirati
Drag cursor here to close