Izbori će?

Stiže još asfalta u mostarska naselja

Planirana je ugradnja preostalog habajućeg sloja na lokalnom putu L13 u Podveležju, zatim asfaltiranje ulica na Gradskom području Jugoistok te rekonstrukcija ulice Augusta Šenoe.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 11. 2020. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar pronašao je još novca za ulaganje u infrastrukturu.

Naime, po opunomoćenju gradonačelnika, glavna savjetnica Radimila Komadina donijela je odluku o dopuni Plana javnih nabava za ovu godinu.

Dopunom se planiraju radovi vrijedni više od pola milijuna maraka.

Planirana je ugradnja preostalog habajućeg sloja na lokalnom putu L13 u Podveležju, zatim asfaltiranje ulica na Gradskom području Jugoistok te rekonstrukcija ulice Augusta Šenoe.

Radovi na Podveležju vrijedni su 88 tisuća maraka (bez PDV-a), a realiziraju se na temelju ugovora između Grada i J.P. Elektroprivreda BiH za projekt izgradnje Vjetroelektrane Podveležje 1.

''Obzirom da nabava nije bila planiran u Planu javnih nabava Grada Mostara što nisu bila osigurana sredstva) izvršena je dopuna istog Odlukom br. 02-11-3358/20-02 od 25.08.2020. godine. Obzirom da je u proračuna Grada Mostara za 2020. godinu nakon realizacije jednog dijela projekta preostao dio dodatnih sredstava, mjenja se procjena vrijednosti sa 80.000 na 88.000 KM kako bi se projekt mogao u potpunosti završiti'', stoji u obrazloženju.

Druga faza asfaltiranja ulica u GP Jugoistok ranije je bio planiran u Planu javnih nabava ali kao konkurenstski postupak, a po novom, procedura javne nabave provest će se kroz otvoreni postupak.

Rekonstrukcija ulice Augusta Šenoe, naveli su, nije planirana u planu nabava za ovu godinu ''te se ista uvrštava u plan obzirom da se u međuvremenu otvorila mogućnost financiranja iste sredstvima sa federalne i županijske razine''.

Osim ovih planiranih radova, u tijeku bi trebala biti rekonstrukcija više gradskih ulica. Simolično, tijekom trajanja predizborne kampanje za lokalne izbore u Gradu Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close