SDG Business Week 2019,

Privatne kompanije imaju ključnu ulogu u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja

Idućeg tjedna dodjela nagrada kompanijama – liderima održivog razvoja u BiH
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 06. 2019. u 09:17 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UNDP u Bosni i Hercegovini uz podršku Vlade Švedske organizira SDG  Business Week 2019, tjedna tijekom koje će nizom aktivnosti biti promovirani Ciljevi održivog razvoja (Sustainable Development Goals) sa posebnim naglaskom na ulogu privatnih kompanija u stvaranju bolje budućnosti.

Glavnu godišnju nagradu za lidera održivog razvoja u BiH će na svečanosti 12. lipnja dobiti jedna od 44 prijavljenih bosanskohercegovačkih kompanija, a još šest bh. kompanija (malih, srednjih i velikih) će dobiti prestižno priznanje kao „lider održivog razvoja u BiH“ u tematskim oblastima „Ljudi“ i „Okoliš“.

 SDG Business Week 2019 je nastavak promocije Ciljeva održivog razvoja i Prve poslovne SDG konferencije, koja je prošle godine okupila više od 400 učesnica, učesnika, kao i eminentne predavače iz cijelog svijeta.

Očigledan interes privatnih kompanija za ugradnju principa održivog razvoja, te značaj primjene principa Ciljeva održivog razvoja u poslovanje, su razlozi zbog kojih smo odlučili da ove godine cijeli tjedan posvetiti ovoj temi: SDG Business Week 2019 će činiti veći brojem aktivnosti i događaja, poput predavanja/webinara na teme „Business 2030/Planet 2030“, „Jobs 2030“, te „Leaders 2030“ uz živo online emitovanje, i partnerskih događaja u organizaciji UNDP-a i lokalnih partnera će biti snažno fokusiran na promociju SDG-a u privatnom sektoru, budućim poslovnim liderima, ali i ključnim donosiocima odluka u Bosni i Hercegovini.

Ove godine će prvi put u BiH biti dodijeljene nagrade za lidere održivog razvoja – kompanijama koje u svoje poslovanje najupsješnije uvode i sprovode mjera i aktivnosti za održivu budućnost, za postizanje Ciljeva održivog razvoja. Dodjela nagrada za biznis lidere održivog razvoja desit će se 12. juna u Sky Baru Hotela Hills u Sarajevu, te će biti svojevrstan vrhunac tjedna promocije važnosti održivog razvoja u BiH tijekom koje će takođe biti predstavljen Izvještaj o održivom poslovanju (Sustainable Business Report).

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja dodjeljuje se malim, srednjim i velikim kompanijama koje su imale priliku prijaviti svoje projekte koji doprinose održivom razvoju u Bosni i Hercegovini. Male, srednje i velike kompanije mogle su prijaviti jedan ili više projekata u okviru predloženih tema (jedan projekat za temu „Ljudi” i drugi projekat za temu „Resursi i okoliš”), a po kategorijama će biti i proglašeni pobjednici. Nagrada za ukupnog pobjednika (Apsolutni pobjednik) će biti izabrana među kompanijama koje su prijavile jedan ili više projekata u obje tematske oblasti, te koje ostvaruju izuzetne rezultate u obje kategorije.

Kopirati
Drag cursor here to close