36 tjednih letova

Ryanair dolazi u Zagreb i pokreće čak 12 linija prema EU

Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 03. 2021. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair danas je na virtualnoj tiskovnoj konferenciji objavio novosti o letovima te kompanije za Hrvatsku, a svakako najvažnija vijest je dolazak Ryanaira u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman.

Kako je objavljeno, iz Zagreba će polijetati zrakoplovi na čak 12 linija prema osam država. Tako će hrvatska metropola od srpnja biti povezana s Bruxellesu i Milanom, a od rujna s Parizom, Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memmingenom, Rimom, Podgoricom, Oslom, Goteborgom i Londonom.

Ryanair će bazirati četiri zrakoplova u Hrvatskoj, a tvrde da ulažu 200 milijuna dolara u zagrebačku bazu.

Ryanair će prometovati sa novog putničkog terminala u Zagrebu, a iz hrvatske metropole će prvo prometovati Ryanairova sestrinska kompanija Lauda.

Na presici je izražena i nada da će Ryanair od ljeta 2022. uvesti još linija prema Zagrebu.

"Usred smo pandemije, no nema sumnje da će nova zagrebačka baza rasti. Dovesti ćemo tisuće novih putnika u Zagreb i potaknuti lokalno zapošljavanje", rekao je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson.

Podsjetimo, irski niskobudžetni avioprijevoznik najavio je za ovo ljeto i 2.300 letova tjedno iz Britanije u kontinentalnu Europu, signaliziravši podizanje kapaciteta na 80 posto pretpandemijske razine.

Ryanair je u srijedu izvijestio da će njegovi zrakoplovi ovog ljeta letjeti na 480 ruta i najavio 26 novih linija, uključujući one koje će povezivati London s grčkim otocima Santorinijem i Zakintosom.

Takav raspored značio bi da će Ryanair raditi s oko 80 posto pretpandemijskih kapaciteta.

Glavni izvršni direktor Michael O'Leary izjavio je da je Britanija zahvaljujući uspješnom procjepljivanju građana protiv covida 19 "na putu" da ponovo otvori kratke letove prema kontinentalnoj Europi.

Procijenio je i da će na letovima Ryanaira maske vjerojatno biti obavezne do početka iduće godine.

"U ovom trenutku planiramo i dalje tražiti obavezno nošenje maski za lice na našim zrakoplovima u ljetnom i rasporedu za sljedeću zimu", rekao je O’Leary.

Kopirati
Drag cursor here to close