Želje, čestitke i pozdravi

Putnici, iz Mostara letite, ali se i vratite!

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić istakao je kako je povezivanje dvije prijateljske i susjedne države izuzetno važno te da to pokazuje puno više od dobrog poslovnog poteza.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 05. 2018. u 22:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi zrakoplov Croatia Airlinesa iz Zagreba sletio je večeras u Zračnu luku Mostar, čime je obavljen dugo očekivani inauguralni let.

Redovni letovi na novo uspostavljenoj liniji odvijat će se dva puta sedmično, i to iz Zagreba za Mostar četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb petkom i ponedjeljkom. Let će trajati 55 minuta.

Putnike iz Zagreba, među kojima su bili hrvatski ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te direktor Croatia Airlinesa Jasmin Bajić, dočekali su mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić te dopredsjednica Vlade FBiH i federalna ministrica financija Jelka Miličević.

Direktor mostarske zračne luke Marin Raspudić kazao je kako je ovo veoma značajan dan za Mostar, za Hercegovinu i BiH, zahvalivši svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos da se ova dugo očekivana linija uspostavi.

Direktor Croatia Airlinesa Jasmin Bajić izjavio je kako je sretan što je hrvatska aviokompanija na listu svojih odredišta ponovno stavila Mostar, kazavši kako se nada da će ovu liniju prepoznati mnogi putnici iz BiH i Hrvatske te da će se iduće godine moći govoriti o još jednoj uspješnoj liniji Croatia Airlinesa.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić istakao je kako je povezivanje dvije prijateljske i susjedne države izuzetno važno te da to pokazuje puno više od dobrog poslovnog poteza.

"Na taj način smo skratili put prema Europi, osigurali veću mogućnost za razvoj privrede i turizma i vjerujem da će ovo potaći mnoge turiste koji su vrlo teško mogli doći do Mostara da u velikoj mjeri posjete naš grad", naglasio je Bešlić.

Federalna ministraica financija Jelka Miličević kazala je kako je Vlada FBiH prepoznala tri zračne luke koja treba potpomoći, a to su Bihać, Tuzla i Mostar, te da je posebno  ponosna što je Mostar zajedničkim aktivnostima uspio doći do potpisivanja ugovora o niskotarifnim letovima i do promocije leta Zagreb- Mostar.

"Zračna luka Mostar mora ojačavati svoje kapacitete kako u tehničkom, tako i u kadrovskom smislu, mora svaki dan imati dužu listu letova i sve veći broj putnika", kazala je Miličević.

Zračnoj luci Mostar i avio prijevoznicima poželjela je mnogo sreće, što više putnika i što više letova, a putnicima koji polijeću iz Mostaru da sretno uzlete, pokupe znanja i iskustva i sretno se vrate u svoj Mostar, svoju Hercegovinu i BiH.

Hrvatski ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković istakao je kako povezivanje Zagreba i Mostar budi emocije i zadovoljstvo jer je to prije svega povezivanje dvije dobrosusjedske i prijateljske zemlje te zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close