Sanacija nakon pisanja Bljeska

Očišćen pothodnik na Buni

Iz JP Ceste FBiH za Bljesak.info su rekli kako su sanirali trenutnu štetu i očistili pothodnik, te su najavili obnavljanje krovnih prekrivača i postavljanje svjetiljki
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 02. 2018. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon apela građanstva i pisanja našeg  portala, pothodnik na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna je očišćen.

Naime iz poduzeća JP Ceste Federacije za Bljesak.info su rekli kako su po saznanju da se pothodnik ne može koristiti, odmah reagirali.

Foto: JP Ceste Federacije / Pothodnik je detaljno očišćen 


''Želimo istaknuti da u Ugovoru za redovno održavanje magistralne ceste M-17, koji imamo sklopljen sa poduzećem Ceste d.o.o. Mostar, nije ugovoreno održavanje predmetnog pothodnika. Po saznanju da se pothodnik ne može koristiti jer je poplavljen i pun smeća, Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo je odmah poduzelo odgovarajuće aktivnosti i izdalo nalog detaljnog čišćenja i crpljenja vode kako bi se isti doveo u funkciju namjene'', rekli su nam iz Cesta Federacije.

Dodali su kako je današnja situacija takva da je pothodnik u potpunosti očišćen, voda iscrpljena te da su stvoreni uvjeti da ga pješaci nesmetano koriste.

''U narednom razdoblju planiramo zamjenu krovnih prekrivača koji su postavljeni iznad silazno-uzlaznih stepenica, kao i ugradnju svjetiljki kojih do sada nije bilo. Sadašnji pokrov iznad stepenica je od pleksiglasa koji je u dosta lošem stanju zbog ispucalosti, a što je glavni uzrok prokišnjavanja i pojave vode u pothodniku. Po okončanju kompletne sanacije isti ćemo nastaviti kontinuirano održavati'', obavijestili su nas iz JP Ceste FBiH.

Foto: JP Ceste Federacije / Najavljena je sanacija krova iznad stepenica

Podsjetimo, stanari naselja Buna pisali su našem portalu žaleći se kako su se u pothodniku skupile velike količine smeća i vode, te se nije mogao koristiti, pa su pješaci, većinom djeca morali prelaziti magistralu da bi došli u školu.

Iz O.Š. 'Marina Držića' na Buni su nam rekli kako ne znaju u kakvom je stanju pothodnik, ali i da oni ništa ne mogu učiniti.

Inače, Bljesak.info je kontaktirao JP Ceste FBiH u ponedjeljak s upitom jesu li upoznati sa stanjem u kojem se nalazi pothodnik i planiraju li išta poduzeti po tom pitanju, a umjesto odgovora danas smo dobili priopćenje da je pothodnik očišćen i vraćen u funkciju, a najavljena su i nova ulaganja.

Kopirati
Drag cursor here to close