Cestovna infrastruktura

Na proljeće počinje rekonstrukcija ceste Nevesinje-Mostar

Avdalović je rekao da je zadovoljan investicijama u cestovnu infrastrukturu na području Nevesinja
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 10. 2019. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Javnog poduzeća 'Putevi Republike Srpske' Nenad Nešić rekao je da će narednih dana početi radovi na dionici ceste Trebinje-Ljubinje, na proljeće rekonstrukcija magistralne ceste Nevesinje-Mostar, te Nevesinje-Gacko i najavio druga ulaganja u cestovnu infrastrukturu u Hercegovini.

Nešić je u četvrtak sa načelnikom općine Nevesinje Milenkom Avdalovićem u toj lokalnoj zajednici otvorio rekonstruiranu Ulicu Miloša Obilića, koja je ujedno i magistralna cesta prema Mostaru. On je izjavio da je rehabilitacijom Ulice Miloša Obilića u potpunosti rekonstruirana cestovna infrastruktura u urbanom dijelu Nevesinja.

"Dužina ulice je 570 metara, a vrijednost radova 630.000 KM. U prethodnu ulicu, takozvanu spojnu cestu, uložili smo 540.000 KM. Plan je da i dalje nastavimo ulaganja u Nevesinje, te da u idućoj godini uradimo jednu kružnu raskrsnicu, a možda i dvije - u zavisnosti od sredstava", rekao je Nešić.

Nešić je najavio da će na proljeće početi rekonstrukcija magistralne ceste prema Mostaru, od entitetske granice ka Nevesinju, u dužini od 12 kilometara.

"Mi smo na osnovu odluke Vlade Republike Srpske krenuli u unaprjeđenje cestovne infrastrukture u Berkovićima u dužini od 2,6 kilometara, vrijednosti 200.000 KM. Radimo i obilaznicu u Trebinju, a ovih dana počinjemo sa rehabilitacijom ceste Trebinje-Ljubinje. Ako vremenski uvjeti dozvole, u narednih nekoliko dana počet ćemo sa radovima, a rok za završetak je tri godine, ali ćemo se truditi da završimo u idućoj godini", naglasio je Nešić.

Avdalović je rekao da je zadovoljan investicijama u cestovnu infrastrukturu na području Nevesinja jer je ove godine izgrađena cesta koji spaja dvije regionalne ceste prema Gacku i Berkovićima, a završena je i ulica Miloša Obilića, koja je bila veoma zahtjevna.

"Razgovarali smo i o rehabilitaciji ceste za Mostar i mislim da smo blizu rješenja, te da će radovi početi na proljeće, dok ćemo tijekom zime odlučiti kako riješiti prijevoj Grebak. Nešić nas je izvijestio i da će početi rekonstrukcija magistralne ceste prema Gacku", istaknuo je Avdalović, prenosi Srna.

On je naveo da je razgovarano i o izgradnji kružnog toka kod sportske dvorane i u naselju Gvozd, a općina će uraditi projektnu dokumentaciju za ova dva projekta. Avdalović i Nešić izrazili su zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova, a izvođač je poduzeće 'Nevesinje putevi'.

Kopirati
Drag cursor here to close