汪群斌

Kineski Fosun kupio brend tvrtke Thomas Cook

Transakcija predviđa i kupnju drugih prava intelektualnog vlasništva kao što su računi na društvenim mrežama,
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 11. 2019. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineska grupacija Fosun objavila je u petak da je kupila brend turističke kompanije Thomas Cook za 13 milijuna eura, više od mjesec dana nakon objave stečaja te britanske tvrtke o kojemu su se bili raspisali svjetski mediji.

Fosun u priopćenju objavljenom na burzi u Hong Kongu navodi da je Thomas Cook jedna od najpoznatijih turističkih marki u svijetu koja posluje 178 godina, što je čini najstarijom u tom sektoru.

Transakcija predviđa i kupnju drugih prava intelektualnog vlasništva kao što su računi na društvenim mrežama, prenosi Hina.

Kineska grupacija planirala je steći većinski udio u poslovanju turoperatora Thomasa Cooka, ali taj plan spašavanja nije uspješno dovršen i kako je kompanija imala dugove na kraju je bankrotirala 23. rujna i likvidirana dan kasnije.

Od tada stečajni upravitelj u Velikoj Britaniji pokušava prodati njezinu imovinu ne bi li namirio vjerovnike.

Zbog stečaja Thomasa Cooka koji je zadnjih godina trpio zbog nesigurnosti u vezi s brexitom i promjena u navikama turista, bez posla su ostali ne samo britanski zaposlenici, nego se morao organizirati nesvakidašnji povratak u domovinu 140.000 britanskih turista.

Kopirati
Drag cursor here to close