Budućem gradonačelniku na znanje

JCB ima rješenje za sve mostarske rupe!

U inicijalnom testiranju JCB je s ovim strojem obradio 51 rupu za 20 dana, dok su tradicionalno koncipiranom timu za isti posao trebala oko 63 dana.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 01. 2021. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renomirani britanski proizvođač predstavio je novi stroj koji u rekordnom roku sanira rupe na cesti.

JCB Pothole Pro je novi radni stroj koji samostalno sanira rupe u asfaltu.

Dakle, jedan je stroj dovoljan da u potpunosti odradi popravak rupe na cesti, ali i asfalta oko šahtova. Prema proizvođaču, za popravak jedne rupe je ovom stroju potrebno tek osam minuta, a sve zahvaljujući 3 u 1 konfiguraciji. Naime, ovaj stroj reže, kopa i čisti asfalt, pa samostalno priprema rupe za asfaltiranje.

U jednoj smjeni stroj može pripremiti oko 250 četvornih metara površine. Ima još jedan plus, a to je da vozi do brzine od 40 km/h, pa ne treba drugo vozilo da ga postavi na mjesto rada.

U inicijalnom testiranju JCB je s ovim strojem obradio 51 rupu za 20 dana, dok su tradicionalno koncipiranom timu za isti posao trebala oko 63 dana.

Zadnje procjene govore kako je samo u Velikoj Britaniji potrebno sanirati jako puno rupa na cestama, a što bi u konačnici trebalo stajati državu oko 11 milijardi funti.

Samo u Engleskoj i Walesu ih je u jednoj godini prijavljeno oko 1.5 milijuna, prenosi Index. Ne sumnjamo da bi ovakvi strojevi imali posla i na našim prometnicama.

Kopirati
Drag cursor here to close