Obaranje rekorda u prihodima

Izgradnja kolektora u Mostaru kapitalni projekt Fonda za zaštitu okoliša

U odnosu na 2016. godinu, prihod je povećan za 5,7 milijuna KM. U prošloj godini raspisana su i realizirana dva javna poziva sa 130 projekata.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 01. 2018. u 12:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH u 2017. godini ostvario je povijesni rekord u prihodovnoj strani. Samo tijekom 2017. prikupljeno je sredstava koliko u cijele prve tri godine rada Fonda'', konstatirano je prilikom usvajanja Izvještaja o radu ove institucije na današnjoj sjednici Upravnog odbora Fonda.

Nadalje, u odnosu na 2016. godinu, prihod je povećan za 5,7 milijuna KM. U prošloj godini raspisana su i realizirana dva javna poziva sa 130 projekata.

Također, rečeno je da je Fond za zaštitu okoliša FBiH potpuno obnovio kapitalne generacijske projekte poput Toplovoda Kakanj-Sarajevo, te izgradnje kolektora grada Mostara na lijevoj i desnoj obali zahvaljujući kojem će se sve otpadne fekalne vode prestati izlijevati u Neretvu, odnosno, bit će očišćene najmodernijim uređajem u jugoistočnoj Evropi poslije čega će u Neretvu biti ispuštena mikrobiološki potpuno čista voda.

Isto je učinjeno sa tokom Neretve u Konjicu i sa tokom rijeke Une u Bihaću.

Pored toga, istaknuto je da se radi na pripremama projekta ''Čista Miljacka'' što će biti svojevrsna atrakcija za građane Sarajeva.

Uz to, Fond za zaštitu okoliša FBiH prvi je u regiji pokrenuo dva revolving fonda, te time otvorio mogućnost sudjelovanja i međunarodnim institucijama, navodi se u priopćenju Fonda.

Kopirati
Drag cursor here to close