Tri livade, nigdje nema 'lada...

I Centar 2 ostaje bez svojih platana?

Proširivanje prometnica i izgradnja kružnih tokova presudit će i platanima u Centru 2
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 02. 2021. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji hlada i svi oni koji su opravdano ljuti što se fond stabala u Mostaru rapidno smanjuje sigurno neće biti sretni kada ovo pročitaju.

Prema našim dobro obaviještenim izvorima, stabla srušena ispred Velike pošte i zgrade koja se donedavno zvala Hotel Ero neće biti i jedina koja će stradati u novom preslagivanju mostarskih prometnica.

Naime, zbog proširivanja ceste koja izlazi iz Centra 2, kod nikada izgrađene dvorane, biti će posječen čitav drvored platana i ostat će samo goli asfalt i beton.

Foto: Bljesak.info / I Centar 2 ostaje bez svojih platana?

Stradanje stabala koja su inače poznata po sporom rastu znači i kako će taj dio grada ostati bez hlada u narednim godinama, ukoliko se ne pronađe neko brzopotezno rješenje.

Može li se u Mostaru razmišljati uopće o nekom preseljavanju stabala, kao što to rade na Zapadu? Platani u Centru 2 nisu još uvijek golemi, prije bi se za njih moglo reći da su još uvijek kržljavi, pa se pitamo postoji li mogućnost njihovog spašavanja?

Bilo kako bilo, Mostar sve više i više gubi na svom, "zelenom fondu", a kvalitet zraka u gradu postaje sve nepodnošljiviji. O spasu od vrućina da i ne govorimo – kako je krenulo, neće ga biti!

 

Kopirati
Drag cursor here to close