Ulaganja i proizvodnja

Firma iz BiH kupila firmu u Vojvodini

Prvi koraci u Somboru bit će rekonstrukcija pogona, podizanje proizvodnih kapaciteta i proširenje proizvodnog asortimana pa će se tu pored suncokretovog i sojinog sjemena prerađivati i uljana repica.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 11. 2019. u 15:44 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bimal Grupa (Brčko) završila je postupak preuzimanja i postala većinski vlasnik somborske tvornice za proizvodnju jestivog ulja 'Novo sunce'. Generalni direktor kompanije 'Bimal' i predsjednik uprave 'Studen Grupe' Ilija Studen kaže za Tanjug da predstoji ulaganje od 35 milijuna eura u povećanje kapaciteta somborske tvornice.

On je istaknuo da je cilj akvizicije 'Bimala' ukrupnjavanje i jačanje industrije ulja u regiji Zapadnog Balkana. Namjera je, kaže, da kompaniju čiju su većinsko vlasništvo stekli dovedu na najviši tehničko-tehnološki nivo proizvodnje koji već posjeduju u tvornici za proizvodnju jestivog ulja u Brčkom, prenosi B92.

Prvi koraci u Somboru bit će rekonstrukcija pogona, podizanje proizvodnih kapaciteta i proširenje proizvodnog asortimana pa će se tu pored suncokretovog i sojinog sjemena prerađivati i uljana repica. Cilj je da obe tvornice proizvode identične proizvode od sve tri sirovine, objasnio je Studen.

"Početna ulaganja u ovaj projekat su 20 milijuna eura, a budući da je plan da kapacitet proizvodnje podignemo sa trenutnih 100.000 tona na 180.000 tona godišnje, ulaganja u narednom periodu će dostići ukupan iznos od 35 milijuna eura", izjavio je Studen.

Proizvodnjom u tvornicama u Brčkom i u Somboru ova Grupa će godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta kao i na izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka.

Kopirati
Drag cursor here to close