Nebu pod oblake

Avaz gradi još jedan toranj od 100 milijuna eura

Numanović ističe da su i ranije imali određene kontakte s potencijalnim investitorima, te da su spremni i sami izgraditi ovakvu zgradu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 04. 2019. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Avaz planira gradnju novog tornja u Sarajevu pod nazivom "Ski Tower".

Sead Numanović, direktor marketinga kompanije Avaz rekao je u izjavi za portal Akta.ba bi toranj trebao biti visok oko 250 metara, imat će više od 55 katova, te posebnu garažu sa oko 500 garažnih mjesta.

''Radi se o kondominiju u kojem se može smjestiti bukvalno sve – od stanova do hotela. Ukupna vrijednost projekta je oko 100 milijuna eura'', potvrdio je, dodajući da će u tornju biti smješteni najprestižniji svjetski brandovi i koji će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Europi.

''Na toj listi nema jedne Njemačke ili Francuske. Bosna i Hercegovina će biti i na toj prestižnoj listi'', poručio je Numanović.

Inače, on je danas u okviru drugog dana Sarajevo Business Foruma predstavio ovaj megaprojekt stranim investitorima i sudionicima investicijske konferencije.

Numanović ističe da su i ranije imali određene kontakte s potencijalnim investitorima, te da su spremni i sami izgraditi ovakvu zgradu.

''Mi smo ponudili investitorima koji žele da učestvuju da budu sufinancijeri, jer imamo planove da gradimo na drugim mjestima u gradu i državi'', istaknuo je Nuhanović za Aktu, dodajući da samo oko Radon Plaze imaju oko 40 hektara zemlje koje mogu iskoristiti.

Naglašava da realizacija projekta neće zavisiti od interesa potencijalnih investitora, te da su oni već krenuli s njegovom realizacijom.

''Naše dvije kompanije žele dalje izgrađivati Bosnu i Hercegovinu, ali otvoreni smo i za partnerski odnos i nove investitore koji žele uložiti ovdje. Na četiri hektara planiramo impresivan kompleks koji će obilježiti taj dio Sarajeva. Avazove reference i naš poslovni rezultat su dovoljni da sami napravimo nešto što nitko i nikada nije uradio u ovoj regiji'', rekao je.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close