Samo opušteno Stevene

Neka Greta Thunberg prvo završi ekonomiju, poručuje svisoka američki ministar

"Neka prvo završi ekonomski fakultet, onda se može vratiti i objasniti nam kako bi to funkcioniralo", dodao je američki ministar financija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 01. 2020. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki ministar financija Steven Mnuchin poručio je u četvrtak mladoj švedskoj aktivistici Greti Thunberg da mora završiti ekonomski fakultet da bi investitorima mogla držati lekcije o ulaganjima, prenose britanski mediji.

Gretin poziv ulagačima da prestanu financirati fosilna goriva pokazuje nerazumijevanje ekonomije i radnih mjesta, usvrdio je američki ministar na godišnjem okupljanju svjetskih političkih i ekonomskih čelnika u švicarskom Davosu.

"Je li ona glavna ekonomistica?", odgovorio je Mnuchin protupitanjem na upit novinara da komentira apel 17-godišnje Šveđanke.

"Neka prvo završi ekonomski fakultet, onda se može vratiti i objasniti nam kako bi to funkcioniralo", dodao je američki ministar financija.

"Ljudi koji traže prekid ulaganja trebali bi prvo odgovoriti na važna ekonomska pitanja - pitanja radnih mjesta", dodao je.

Njegova poruka nadovezala se na onu američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je ekološke aktiviste u utorak nazvao "katastrofičarima".

"Mislim da bi se Greta trebala početi baviti drugim zemljama", rekao je Trump.

Aktivisti su previše pesimistični i trebali bi se koncentrirati na zemlje u kojima raste emisija štetnih plinova, ustvrdio je američki predsjednik. Nije naveo koje bi to zemlje bile, primjećuje BBC.

Kopirati
Drag cursor here to close