Eksproprijacija

99 katastarskih čestica na putu za tunel Kvanj – Buna

Pojas eksproprijacije obuhvaća ukupno 99 katastarskih čestica i proteže se područjem Općine Čapljina, Grada Mostara i Općine Stolac.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 07. 2018. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada donijela je Odluku kojom utvrđuje da je izgradnja poddionice od tunela Kvanj do Bune na Koridoru Vc u dužini od 5,2 km od javnog interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Korisnik eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju ovog objekta je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, te mu je Odlukom naloženo pokretanje eksproprijacijskog postupka. Autoceste FBiH će, također, u skladu s Planom poslovanja za 2018. godinu, osigurati sredstva za ovaj projekt.

Izgradnja autoceste na poddionici tunel Kvanj - Buna, na dionici Mostar Jug – Zvirovići, uvrštena je u Program javnih investicija u Federaciji BiH za period od 2018. do 2020. godine, a osnovni uvjet za početak realizacije projekta je okončanje postupka eksproprijacije.

Pojas eksproprijacije obuhvaća ukupno 99 katastarskih čestica i proteže se područjem Općine Čapljina, Grada Mostara i Općine Stolac.

Poddionica je duga 5,2 km, a na njoj su i 2,7 km dugačak tunel Kvanj, vijadukt Rotimski potok dužine 330 m, kao i dva kilometra otvorene trase.

 

Kopirati
Drag cursor here to close