Za tri godine

5,7 milijuna KM za ceste u HNŽ

U 2018. godini za ovu nakanu u Proračunu HNŽ-a osigurana su sredstva u iznosu od 5.775.000 maraka, dok će za svaku sljedeću godinu iznos biti uvećan za 5 posto, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske vlade.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 09. 2018. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Ministarstva prometa i veza, Vlada Hercgovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je Srednjoročni program izgradnje i održavanja regionalnih i priključnih cesta u HNŽ-u od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2021. godine. U 2018. godini za ovu nakanu u Proračunu HNŽ-a osigurana su sredstva u iznosu od 5.775.000 maraka, dok će za svaku sljedeću godinu iznos biti uvećan za 5 posto, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske vlade. 

Ističu se projekti iz područja cestovne i vodoprivredne infrastrukture koji se implementiraju u svim općinama HNŽ i Gradu Mostaru poput sufinanciranja radova na izgradnji prometnice na dionici mosta "Franje Blaževića"- Rodoč na južnom ulazu u Mostar i izgradnji pristupne ceste za novi most u Mostaru, dionici Sovićka vrata-Potok Zec, Stolac-Buna, te saniranju i proširenju ceste Prozor-Varvara-Mokronoge, dionica: Podbor-Aćimići u općini Prozor-Rama. 

 ''Vlada HNŽ financira nekoliko projekata u lokalnim zajednicama čiji će završetak doprinijeti boljoj prometnoj povezanosti i uvjetima života njihovih žitelja. Neupitna je naša opredijeljenost za ulaganjem u ovakve i slične projekte, te ćemo na tom tragu, i dalje činiti sve s ciljem što bolje prometne povezanosti u našoj županiji'', kazao je ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić. 

Podsjećamo, državno ministarstvo prometa komunikacija 'prebacilo' je novac Gradu Mostaru za dvije prometnice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close