Probijanje tunela

30 metara bliže moru

Osim postavljanja tampona i probijanja tunela, obnovljena je i dionica od starog Neuma do Babinog Dola - jednim dijelom puta postavljen je novi asfalt.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 06. 2018. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Urađen je prvi sloj tampona na četiri kilometra, dakle do prvog tunela Babin Do. Tunel Oštrovac, čija će dužina biti 200 metara, počeli smo raditi i napravili smo proboj 30 metara'', rekao je za Dnevni avaz šef gradilišta iz firme Integral, koja je dobila posao vrijedan šest milijuna maraka za gradnju dionice od 5,3kilometra na cesti Stolac Neum.

Osim postavljanja tampona i probijanja tunela, obnovljena je i dionica od starog Neuma do Babinog Dola - jednim dijelom puta postavljen je novi asfalt.

Ljubo Pravdić, direktor Javnog poduzeća Ceste FBiH, koje je i nadležno za gradnju ove brze ceste, kazao je za Avaz da se radovi za sada odvijaju planiranom dinamikom.

''Nemamo nikakvih poteškoća. U postupku smo dobivanja suglasnosti, to jest građevinske dozvole za tunel Žaba, da što prije ugovorimo te radove, jer imamo odabranog izvođača i nadam se da ćemo u što kraćem periodu dobiti građevinsku dozvolu i ugovoriti gradnju tog tunela, koji je dužine 930 metara. Isto tako se ubrzano radi eksproprijacija sa strane Stoca, tako da bismo krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca trebali raspisati i taj tender'', rekao je Pravdić.

Osim ovoga, aktivno je i gradilište Broćanac, gdje se probijaju pristupni putevi za strojeve.

Video: Time lapse: Stolac - Neum starom cestom

Inače, cesta Stolac-Neum bit će duga 48,8 kilometara, a vrijednost radova je 40,8 milijuna KM. Tunel Žaba trebao bi biti dug 930 metara, a tunel Oštrovac 190 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close