Novi nasadi

1,3 milijuna maraka za poljoprivredne poticaje u HNŽ-u

Ministarstvo planira poticati podizanje novih nasada voćki poput jabuke, kruške, šljive, trešnje, višnje, breskve i drugih
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 03. 2019. u 14:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u županijskom proračunu za 2019. godinu poljoprivrednim proizvođačima osiguralo je 1,32 milijuna maraka za poticaje u poljoprivredi. 

Ministarstvo planira poticati podizanje novih nasada voćki poput jabuke, kruške, šljive, trešnje, višnje, breskve i drugih, podizanje novih nasada masline, vinograda, proizvodnju grožđa-starih nasada, smokve-starih nasada, maslina-starih nasada, proizvodnju lubenice, češnjaka, povrća u plastenicima, presadnica povrća i ljekovitog bilja. 

Ministarstvo također planira pružati potporu održivosti pčelarske proizvodnje od važnosti za oprašivanje poljoprivrednih kultura, zatim potporu hranidbe u ovčarstvu i kozarstvu, uzgoj krava prvotelki-rasplodne junice, uzgoj goveda u sustavu krava-tele te potporu hranidbe u uzgoju svinja, kao i subvencije nabave traktora i priključaka za traktore, nabave opreme za natapanje, nabave nove opreme u govedarstvu i kozarstvu. 

Iz Ministarstva napominju kako poljoprivredni proizvođači i klijenti koji se bave biljnom ili animalnom proizvodnjom trebaju do 31. ožujka 2019. godine u Registru poljoprivrednih gospodarstava i Registru klijenata (RPG/RK) koji se vodi u općinskim, odnosno gradskim službama, ažurirati podatke i prijaviti sve nastale promjene. 

Klijent upisanu u RPG/RK u 2019. godini dužan je imati potpune i točne osnovne podatke te imati temelj u priloženoj skeniranoj dokumentaciji koja treba biti čitka i vidljiva, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close