Nekad bilo...

12 godina stara razmišljanja: Jednosmjerno u Mostaru

Na spomenutoj javnoj raspravi pokrenuto je pitanje da se iznađe mogućnost parkiranja vozila na javnom prometnim površinama, odnosno u jednosmjernim ulicama...
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 05. 2020. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Više od devedeset posto Mostaraca slaže se s prijedlogom novog režima prometovanja u ulicama oko kružnog toka Rondo, zaključeno je na javnoj raspravi održanoj o ovoj temi'', stji to u tekstu objavljenom na današnji dan, 4 svibnja 2008. godine..

Naime, prije 12 godina gradski su oci razmišljali kako rasteretiti promet na mostaraskom Rondou, a jedan od prijedloga bilo je i regulacija prometa tako da bi ulice prema tom kružnom toku bile jednosmjerne. Prije 12 godina se razmišljalo, a Rondo je i dalje opterećen.

Tekst o razmišljanju starom 12 godina, prenosimo u cijelosti:

''Prema riječima Dražena Vrljića iz Odjela za urbanizam i graditeljstvo, mještani mjesnih zajednica u kojima će se raditi preregulacija prometa se slažu da je nužno poduzeti određene mjere kako bi se smanjila zagušenost u tim ulicama.

Naime, ulice kralja Petra Krešimira i kneza Branimira bi prema ovome planu uskoro trebale biti jednosmjerne.

''Najviše primjedbi građana bilo je upućeno na nedostatak parking mjesta. U pojedinim stambenim zonama stanari zgrada nemaju mjesta za parkiranje vlastitih automobila", kazao je Vrljić.

Foto: Internet / Mostarski Rondo

Navedeno se najviše odnosi na mještane mjesne zajednice Rondo jer se u blizini nalazi tržni centar zbog kojeg se stvara veliko prometno zagušenje. Na spomenutoj javnoj raspravi pokrenuto je pitanje da se iznađe mogućnost parkiranja vozila na javnom prometnim površinama, odnosno u jednosmjernim ulicama kao što je to riješeno u Ulici Stjepana Radića.

''Probat ćemo iznaći mogućnost da se u sklopu jednosmjernih ulica u jednom traku dopusti parkiranje", kazao je Vrljić.

Nakon što je prošla javnu raspravu, odluka o novom režimu prometa iznijet će se na jednoj od idućih sjednica Gradskog vijeća.

''Odluka ne sadrži samo promjenu jednosmjernih ulica, tu su i zone parkiranja, prometovanje javnih gradskih autobusa, zone teretnog prometa, prolazak autobusa", zaključio je Vrljić.

Dnevni list piše kako nadležna služba Gradske uprave planira rasteretiti Rondo, na kojem su najveće gužve. Tako bi ulica koja vodi od katedrale do Rondoa bila jednosmjerna, odnosno njome bi se s magistralne ceste M-17 moglo kretati prema Širokom Brijegu, dok bi Ulica kralja Petra Krešimira bila jednosmjerna do skretanja u Zagrebačku ulicu, a smjer kretanja u Zagrebačkoj bi se preusmjerio.

Novom regulacijom dobio bi se ulaz u Zagrebačku ulicu prema Generalnom konzulatu RH i prema Upravi Parkova, čime bi se izbjegle gužve na raskrižjima'', stoji u tekstu o razmišljanjima koja nisu urodila plodom.

Kopirati
Drag cursor here to close