Obećanja

12 godina od potpisa za most i obećanih staza i zelenila

Prema riječima Salema Bubala, ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje, spomenuti most će pored četiri traka imati pješačku te biciklističku stazu...
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 05. 2020. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

''Uskoro bi trebao biti potpisan ugovor o izgradnji novog mosta, desetog u Mostaru, kojim će vrh Avenije biti spojen sa Sjevernim logorom'', objavljeno je na stranicama portala Bljesak.info prije 12 godina.

Naime, 12. svibnja 2008 godine Ladislav Bevanda, direktor i vlasnik Građevinskog poduzeća Hering iz Širokog Brijega koje će i graditi spomenuti most, kazao je za Dnevni list da se zapravo radi o obnovi mosta koji je na tom mjestu već postojao.

Prema riječima Salema Bubala, ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje, spomenuti most će pored četiri traka imati pješačku te biciklističku stazu, ukoliko se ista mogne prostorno uklopiti u postojeće stanje na Aveniji.

''Cilj nam je napraviti moderan sadržaj komunikacije od nastavka Avenije sve kroz Sjeverni logor. Planirana je suvremena komunikacija koja će imati pješačku i biciklističku stazu te zelenu površinu", kazao je Bubalo.

Budući da je Gradska uprava već osigurala dio sredstava, trenutačno se radi plan izgradnje mosta, kao i uređenja ukupne zone koja će se nalaziti u blizini mosta.

''Iako će cesta koja će voditi do mosta prolaziti kroz naselje, dosad nismo naišli na zapreke budući da u istom postoji nekoliko starijih montažnih objekata koji su jednim djelom izgubili vrijednost", ističe Bubalo.

Dodaje kako je u početku problem predstavljala pruga koja je povezivala slijepi kolosijek sa Žitoprometom, te daje i taj problem otklonjen.

''Bitno je naglasiti kako smo pri izradi idejnog rješenja imali u vidu zaštitu toka rijeke na način da smo predvidjeli šetnicu uz nju. Čak smo uključili i ribarska društva da daju svoj doprinos u izradi plana", kazao je Bubalo.

Ističe kako se pri izradi idejnog rješenja gledalo i na problem parking mjesta koji je izražen u čitavom gradu.

''Ovaj problem će biti riješen na način da će se osigurati podzemne garaže, tako da kompletna lokacija ostane kao zelena površina sa zonama stanovanja, rekreacije i sportskih sadržaja, kampusa Univerziteta i ostalih komercijalnih sadržaja", izjavio je Bubalo za Dnevni list.

Sredstva za izgradnju mosta, uređenje spomenute gradske zone, te spajanje na prometnicu M17 osigurat će Gradska uprava, stajalo je u tekstu.

Poslije toga, most je godinama stajao bez pristupnih cesta.

Kopirati
Drag cursor here to close