Robni promet

Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 09. 2017. u 10:27 Ma.M.
Kopirati

Željeznice FBiH su organizirale prijevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Göteborg u Švedskoj, a za potrebe bh. firme '[email protected]'. Prve dvije kompozicije vlakova s po 15 vagona su otpremljene 9. i 13. rujna 2017. godine, a u utorak, 19. rujna 2017. godine planirana je otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od cca 2.000 tona.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dalja realizacija prijevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacijske aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba.

Inače, Željeznice FBiH su napravile još jedan značajan iskorak u svojoj poslovnoj politici. Djelujući u okviru međunarodne željezničke unije na prezentaciji transportnih mogućnosti, ŽFBiH su pružile podršku privrednim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH.

Osim ŽFBiH u organizaciju ovog prijevoza na transportnoj udaljenosti od 2.270 kilometara uključeno je sedam nacionalnih željezničkih kompanija i brodska kompanija za prijevoz vlaka trajektom. Švedska željeznička nacionalna kompanija je nova na listi željezničkih kompanija u Europi koja u organizaciji prijevoza ostvaruje poslovnu suradnju sa ŽFBiH. Rijetke su zemlje, odnosno licencirane željezničke kompanije ostale s kojima ŽFBiH nije ostvarila ugovornu ili izvršnu suradnju iz zajedničkog međunarodnog robnog prometa.

Naime, ovim podvigom Željeznice FBiH ukazuju domaćim i inozemnim privrednicima kako su odgovorna transportna tvrtka koja će se postupno intenzivirati aktivnosti kako bi se još aktivnije uključila na europsko transportno tržište, stoji u priopćenju Željeznica FBiH.

Kopirati