RS

Željeznice dobile kredit od 51,3 milijuna eura

Svjetska banka odobrila kredit od 51,3 milijuna eura za Željeznice RS
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 12. 2017. u 11:05 Fena
Kopirati
Foto: Željeznice RS

Bord direktora Svjetske banke prihvatio je na jučerašnjem zasjedanju u Washingtonu financiranje projekta restrukturiranja Željeznica Republike Srpske, priopćeno je iz entitetskog Ministarstva prometa i veza.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odobreni kredit podrazumijeva iznos od 51,3 milijuna eura, a sljedeći koraci vezani za ovaj projekt odnose se na procedure zaduživanja na nivou RS i BiH.

''Restrukturiranje Željeznica RS predstavlja jedan od prioriteta Vlade kako bi se uspostavio sustav koji je samoodrživ, a koji je ujedno i efikasan i efektivan. S tim u vezi, aktivnosti koje su započete još u 2015. godini, uz tehničku pomoć Svjetske banke, intenzivirane su u prethodnom razdoblju'', tvrdi se u priopćenju.

Osnovni cilj ovog projekta je unapređenje operativne efikasnosti i postizanje financijske održivosti ovog gospodarskog društva.

Rezultati implementacije predloženih mjera i aktivnosti restrukturiranja treba da budu vidljivi kroz jačanje operativnih i financijskih kapaciteta Željeznica, u smislu stabilizacije osnovnog poslovanja, ali i kroz uspostavljanje kvalitetnog željezničkog sustava u RS, koji ne zaostaje za najboljim praksama razvijenih zemalja.

Kopirati