Porezna uprava FBiH

Zaplijenjena imovina hercegovačke tvrtke prodana za 335.100 KM

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se dužne obaveze po osnovi javnih prihoda naplate, međutim u postupku prinudne naplate zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 04. 2019. u 15:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U postupku prinudne naplate Županijski porezni uredi Mostar, Zenica i Novi Travnik izvršili su prodaju zaplijenjene imovine poreznih dužnika u ukupnom iznosu od 537.450 maraka, zbog naplate dužnih javnih prihoda. 

U Županijskom poreznom uredu Mostar prodana je imovina poreznog obveznika "Dekorativa" d.o.o Prozor Rama za 335.100 maraka, dok su u Županijskom poreznom uredu Zenica dvije poslovne zgrade i šest kontejnera poreznog obveznika "Polet" d.d. Zenica prodane za 150.000 maraka. 

U Županijskom poreznom uredu Novi Travnik prodano je ekonomsko dvorište i dva lagera gotovih proizvoda poreznog obveznika "BNT traktori i autodizalice" Novi Travnik za ukupno 52.350 maraka. 

Financijska sredstva koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine u ovisnosti od vrste dugovanja po osnovi javnih prihoda koje porezni obveznici/dužnici nisu izmirili u propisanim rokovima, uplaćena su na račune izvanproračunskih fondova i u proračune županija i općina. 

Javna prodaja zaplijenjene imovine održana je i u Županijskom poreznim uredima Goražde, Orašje, Bihać i Ljubuški, ali zbog nedostatka zainteresiranih kupaca ili znatno niže ponuđene cijene od procijenjene vrijednosti, imovina nije prodana. 

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se dužne obaveze po osnovi javnih prihoda naplate, međutim u postupku prinudne naplate zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, a ukoliko se i pojave zainteresirani kupci, nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. 

Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih osoba, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele kupovati zaplijenjenu imovinu, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close