Željeznice Federacije

Vlakovi kreću od 1. lipnja

Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 05. 2020. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željeznice Federacije BiH od 1. lipnja uspostavljaju putnički prijevoz u lokalnom prometu, a vlakovi će voziti u skladu s izmijenjenim redom vožnje, objavljeno je na službenim stranicama ovog preduzeća.

U skladu s preporukama Kriznog stožera federalnog Ministarstva zdravstva i Federalnog stožera civilne zaštite, a s ciljem smanjenja rizika od prenošenja virusa covid-19, putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje metar, te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak.

Željeznice FBiH su u vlakove postavile dozatore s dezinfekcijskim sredstvom, te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke.

Informacija o pokretanju putničkog saobraćaja

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine od 01.06.2020. godine uspostavljaju željeznički putnički prevoz u lokalnom saobraćaju, a vozovi će voziti u skladu sa izmijenjenim Redom vožnje. Na pruzi 11 Sarajevo-Čapljina-Sarajevo vozit će sljedeći putnički vozovi: Na pruzi 12 Doboj-Sarajevo-Doboj vozit će sljedeći vozovi: *Lokalni vozovi 2156/2157 saobraćat će na relaciji Sarajevo-Zenica- Sarajevo Do daljnjeg ne saobraćaju sljedeći putnički vozovi: * Lokalni vozovi 2161/2160 Zenica- Podlugovi-Zenica se otkazuju.

Kopirati
Drag cursor here to close