Naknade

Vlada pred tužbom traži rješenje

Riječ je o tužbi od 5.10.2018. godine koju su, radi naknade štete, podnijeli Petrol BH Oil Company d.o.o. Sarajevo, G-Petrol d.o.o. Sarajevo, Holdina d.o.o. Sarajevo, Energopetrol d.d. Sarajevo, Tioil d.o.o. Vitez, HIFA-Petrol d.o.o. Sarajevo i HIFA
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 04. 2019. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o tužbi Petrol BH Oil Company d.o.o. Sarajevo i još šest tužitelja protiv FBiH.

Danas je Vlada zadužila federalna ministarstva energije, rudarstva i industrije, financija i trgovine da održe jedan ili više zajedničkih sastanka, uključujući (po potrebi) i sastanak sa Upravom za neizravno oporezivanje, o pristojbi za uspostavu rezervi naftnih derivata. Oni trebaju analizirati sadašnje stanje i predložiti najbolje rješenje za Federaciju BiH.

Kako je priopćeno nakon sjednice kojoj nisu nazočili ministri iz reda HDZ-a BiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će biti organizator ovih sastanaka i Vladi podnijeti izvještaj u roku od četrdeset dana.

Riječ je o tužbi od 5.10.2018. godine koju su, radi naknade štete, podnijeli Petrol BH Oil Company d.o.o. Sarajevo, G-Petrol d.o.o. Sarajevo, Holdina d.o.o. Sarajevo, Energopetrol d.d. Sarajevo, Tioil d.o.o. Vitez, HIFA-Petrol d.o.o. Sarajevo i HIFA d.o.o. Tešanj.

''Kako je navedeno u tužbi, šteta koju su pretrpjeli sastoji se od iznosa koje je od njih naplatila Uprava za indirektno oporezivanje na ime PDV-a koji je obračunat na posebnu taksu, ali koji tužitelji nisu mogli naplatiti od krajnjih korisnika, pošto je to onemogućeno propisanim sadržajem fiskalnog računa'', navela je Vlada Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close