Naknade

Vlada pred tužbom traži rješenje

Riječ je o tužbi od 5.10.2018. godine koju su, radi naknade štete, podnijeli Petrol BH Oil Company d.o.o. Sarajevo, G-Petrol d.o.o. Sarajevo, Holdina d.o.o. Sarajevo, Energopetrol d.d. Sarajevo, Tioil d.o.o. Vitez, HIFA-Petrol d.o.o. Sarajevo i HIFA
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 04. 2019. u 13:24 Bljesak.info
Kopirati

Vlada FBiH je usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o tužbi Petrol BH Oil Company d.o.o. Sarajevo i još šest tužitelja protiv FBiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je Vlada zadužila federalna ministarstva energije, rudarstva i industrije, financija i trgovine da održe jedan ili više zajedničkih sastanka, uključujući (po potrebi) i sastanak sa Upravom za neizravno oporezivanje, o pristojbi za uspostavu rezervi naftnih derivata. Oni trebaju analizirati sadašnje stanje i predložiti najbolje rješenje za Federaciju BiH.

Kako je priopćeno nakon sjednice kojoj nisu nazočili ministri iz reda HDZ-a BiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će biti organizator ovih sastanaka i Vladi podnijeti izvještaj u roku od četrdeset dana.

Riječ je o tužbi od 5.10.2018. godine koju su, radi naknade štete, podnijeli Petrol BH Oil Company d.o.o. Sarajevo, G-Petrol d.o.o. Sarajevo, Holdina d.o.o. Sarajevo, Energopetrol d.d. Sarajevo, Tioil d.o.o. Vitez, HIFA-Petrol d.o.o. Sarajevo i HIFA d.o.o. Tešanj.

''Kako je navedeno u tužbi, šteta koju su pretrpjeli sastoji se od iznosa koje je od njih naplatila Uprava za indirektno oporezivanje na ime PDV-a koji je obračunat na posebnu taksu, ali koji tužitelji nisu mogli naplatiti od krajnjih korisnika, pošto je to onemogućeno propisanim sadržajem fiskalnog računa'', navela je Vlada Federacije.

Kopirati