Pokušaji

Vitezitu odobren ponovni upis u registar nakon stečaja

Sud je 14.11.2019. godine donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka i o izmjenama podataka od 19.11.2019. godine, kojim je upisana zabilježba stečajnog postupka i imenovanje stečajne upraviteljice koja je Vladi FBiH podnijela zahtjev za nastavak
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 04. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada dala je suglasnost PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju), kojem je prethodno izdana dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, za ponovni upis u Registar s izmijenjenim podacima, po osnovu statusne promjene - reorganizacijskog stečaja, s ciljem nastavka registrirane djelatnosti.

Suglasnost je data na osnovu zaključka Vlade FBiH od 22.8.2019. godine, za reorganizaciju stečajnog dužnika i uređivanje njegovog pravnog položaja i odnosa prema povjeriteljima, a naročito radi održavanja njegovog poslovanja.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Federalna vlada, temeljem odredaba Zakona o stečajnom postupku, Općinskom sudu u Travniku dala suglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS Vitezit.

Ovaj sud je 14.11.2019. godine donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka i o izmjenama podataka od 19.11.2019. godine, kojim je upisana zabilježba stečajnog postupka i imenovanje stečajne upraviteljice koja je Vladi FBiH podnijela zahtjev za nastavak proizvodnje.

Federalna vlada je na svojoj sjednici od 27.12.2019. godine donijela Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Vlade FBiH u iznosu od 300.000 KM u svrhu financiranja ponovnog pokretanja proizvodnje u PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju).

Obzirom da je PS Vitezit d.o.o. Vitez pravni subjekt kojem je prethodno izdata dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, Vlada Federacije ima osnovan interes da, kroz stečajni postupak, bude reorganiziran s ciljem nastavka proizvodnje NVO iz dosadašnje registrirane djelatnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close