Uspješna aukcija

Violeta kupila čapljinsku Lastu

''I detaljima ne mogu, samo mogu potvrditi da je aukcija bila uspješna i da je Violeta novi vlasnik 'Laste' Čapljina'', rekla je za Bljesak.info u kratkom telefonskom razgovoru stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović.
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 06. 2019. u 16:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Čapljinska Lasta

Grudska ''Violeta'' novi je vlasnik tvornice keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina, nekadašnjeg giganta u prizvodnji slatkiša.

Četvrta aukcija, na kojoj nije bila određena početna cijena, bila je uspješna za prodaju ove tvrtke koja je već godinu dana u stečaju.

''O detaljima ne mogu, samo mogu potvrditi da je aukcija bila uspješna i da je Violeta novi vlasnik 'Laste' Čapljina'', rekla je za Bljesak.info u kratkom telefonskom razgovoru stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović.

Ona je dodala kako ''Lasta'' nastavlja sa proizvodnjom, kao što je to bilo i u proteklih godinu dana.

Violeta je tako postala vlasnik nekretnine, opreme i nematerijalne imovine Laste.

U nekretnine spadaju proizvodni pogon površine 1,4 tisuće četvornih metara, zatim upravna zgrada površine oko tisuću četvornih metara, uredi, trgovina i portirnica površine oko 1,5 tisuću četvornih metara.

Ukupna površina zemljišta koje ''pokriva'' nekadašnji gigant je 63.101 četvorni metar, odnosno 6,3 hektara. Predmet prodaje je bila i oprema kojom tvornica u stečaju raspolaže, te nematerijalna imovina kao što su pravo na dizajn ambalaže, koncesije, patenti i slično.

Ukupna procijenjena vrijednost društva prema Elaboratu o popisu i procjeni vrijednosti je 11.476.300 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close