Kadrovska rješenja

Utvrđeni kriteriji za izbor i nominiranje Nadzornog odbora JP Autoceste

Sjednica Vlade FBiH održana je danas u Mostaru
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 09. 2020. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici u Mostaru, Vlada FBIH je donijela i odluke o kadrovskim rješenjima u državnim firmama.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog natječaja s utvrđenim tekstom za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora u Javnom poduzeću Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Donesene su odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog natječaja za izbor i nominiranje članova Nadzornog odbora privrednog društva JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, s prijedlogom tekstova obavještenja o poništavanju ranijeg i raspisivanju ovog natječaja.

Dalje, Federalna vlada je na današnjoj sjednici dala punomoć Goranu Buhaču da je zastupa na Skupštini privrednog društava Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

Dana je prethodna suglasnost za razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora Binas d.d. Bugojno i za imenovanje Mersihe Alagić i Mehrida Omerinovića za članove ovog NO, na period od četiri godine.

Nadzornom odboru Sarajevoputevi d.d. Sarajevo Vlada je dala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu suglasnost za imenovanje Nataše Fazlić za članicu Uprave Društva - direktoricu, na mandatni period od četiri godine.

Prethodne suglasnosti dane su Nadzornom odboru JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje odluka o imenovanju Enisa Džafića za generalnog direktora - predsjednika ovog poduzeća, na period od četiri godine, te o razrješenju vršitelja dužnosti članova Uprave ovog poduzeća.

Zbog isteka mandata, data je prethodna suglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora  Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, a za vršitelje ovih dužnosti imenovani su Dragan Gabrić i Kristina Žulj, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close