Uspješna poslovna suradnja Stanić Grupe i Koncerna Agram

Uspješna poslovna suradnja Stanić Grupe i Koncerna Agram

Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 06. 2019. u 13:48 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanić Grupa i Koncern Agram, dvije najuspješnije kompanije u svojim industrijama u Bosni i Hercegovini, potpisali su sporazum o međusobnoj suradnji za period od pet godina s budućim mogućim produljenjem roka.

Cilj je kroz sljedećih pet godina ostvariti razmjenu dobara u vrijednosti od pet milijuna konvertibilnih maraka.

Dosadašnja uspješna saradnja u sklopu koje je Stanić grupa koristila osiguravajuće usluge Koncerna Agram nastavlja se i u narednim godinama s tendencijom proširenja poslovne saradnje i na drugim poslovnim područjima od zajedničkog interesa.

Kompanije u sklopu Stanić Grupe ekskluzivni su partneri svjetskih multinacionalnih korporacija poput Heinekena, Diageoa, Philip Morrisa te LG-a. Surađujući s principalima najvećih kompanija u domeni svojih industrija, Stanić grupa je oplemenjena za najbolje prakse, know how i procese na svjetskom nivou koji su se pokazali kao izvrstan temelj, uz lokalno znanje i iskustvo stručnjaka iz Stanić grupe.

Snaga grupacije očituje se i kroz kompaniju Stanić Beverages koja je vlasnik najpoznatijeg brenda sokova, ujedno i lidera na području regije, brenda Juicy koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Vrhunska kvaliteta, najbolji sastojci iz voća i omiljene kombinacije ukusa zaslužni su što je upravo Juicy već 20 godina najtraženiji sok u maloprodajnim i HoReCa kanalima u cijeloj regiji.

Od 2013. godine Juicy postaje dio kompanije Stanić Beverages i doživljava snažan rast. Upravo u tom razdoblju otvara se nova tvornica za proizvodnju bezalkoholnih pića u Kreševu vrijedna 12 miliona eura, Juicy širi svoju ponudu proizvoda novim kategorijama te jača izvoznu strategiju.

U posljednje tri godine Juicy sokovi mogu se pronaći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u najluksuznijim restoranima, barovima i klubovima te u međunarodnom maloprodajnom lancu Carrefouru.

Snažna izvozna strategija menadžmenta Stanić Beveragesa zaslužna je i za to što je Juicy u Njemačkoj jedini regionalni brend sokova prisutan u maloprodajnom lancu trgovina u sklopu Grupe Rewe.

Promet od izvoza u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu veći je za 23%, a ukupan je izvoz od osnutka brenda do danas narastao za 61%.

Danas cjelokupna Stanić Grupa ima više od 800 zaposlenika i planirani promet od 3 milijarde eura za 2019. godinu.

Stanić Grupa i Koncern Agram postavljaju trendove u domeni svojih industrija te će ovim sporazumom ojačati svoj odnos, ali i doprinijeti budućem potencijalnom razvoju zajedničkih investicija.

Kopirati
Drag cursor here to close