Plemenit cilj

Uprava Konzuma brala jabuke za donaciju dječjem domu

Mladen naglašava da uspješna suradnja sa Konzumom traje već godinama, a kako su rasle Konzumove potrebe za sve većim količinama uz prvoklasnu kvalitetu koji se uvijek podrazumijevao
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 09. 2019. u 14:47 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjestu Kijevci u blizini Gradiške prostiru se savršeno uređeni voćnjaci različitih sorti prvoklasnih jabuka. Zlatni delišes, Gala, Jonagold i Idared su među najpoznatijim sortama domaćih jabuka, koje dozrijevaju upravo u ovom razdoblju godine, pa su velike berbe u voćnjacima Lijevče polja već uvelike počele. 

''Radimo u punom kapacitetu sa sezonskim beračima, a  proteklih dana smo i dodatno pojačali berbu zbog povećanih količina za otkup'', govori Mladen Đurđević, proizvođač čija sva količina proizvedenih jabuka do potrošača dolazi putem rasprostranjene mreže Konzum trgovinama širom Bosne i Hercegovine. 

Mladen naglašava da uspješna suradnja sa Konzumom traje već godinama, a kako su rasle Konzumove potrebe za sve većim količinama uz prvoklasnu kvalitetu koji se uvijek podrazumijevao, uspostavljena je suradnja sa više od 150 kooperanata.

Foto: Promo / Uprava Konzuma u berbi jabuka

Godišnje Konzum sa ovog područja otkupi više od 2.500 tona domaćih jabuka, a kako su u rzdoblju od 23.09. do 29.09. planirani  ''Dani domaćih jabuka u Konzumu'', narudžbe su dodatno povećane.

''Zato su nam došli pomoći Konzumovi zaposlenici'', kroz šalu govori Mladen i pojašnjava ''Zadovoljstvo mi je da sam danas imao priliku ugostiti više od 50 zaposlenika Uprave Konzuma na čelu sa direktorom Konzuma Nihadom Imširovićem, zajedno smo obišli voćnjake i organizirali berbu jabuka Zlatni delišes. Vrlo su ozbiljno pristupili ovom poslu, mogu reći i vrlo profesionalno,  što me izuzetno oduševilo , a uz to berba je protekla u odličnom raspoloženju''.

''Ideja je bila da se zaposlenici Konzuma upoznaju sa našim značajnim dobavljačem od kojeg Konzum otkupi više od 7.000 tona različitih vrsta domaćeg voća i povrća godišnje. Važno nam je da njegujemo  dobre  partnerske odnose sa dobavljačima, a posebno bih naglasio značaj domaće proizvodnje.  Domaćim  i lokalnih proizvodima uvijek  rado dajemo mjesto u ponudi naših trgovina'', naglašava Nihad Imširović, direktor Konzuma.

Foto: Promo / Uprava Konzuma u berbi jabuka

''Želimo imati što više domaćeg voća i povrća u ponudi u skladu sa kapacitetima proizvodnje na domaćem tržištu, tako da osim jabuka, ovdje otkupljujemo i druge vrste voća i povrće. Obzirom da su različita razdoblja dozrijevanja, narudžbe imamo tijekom cijele godine'', dodaje Željko Bradarić, rukovoditelj Službe nabave svježeg voća i povrća u Konzumu i ističe da su izuzetno zadovoljni vrhunskim  kvalitetom otkupljenog voća i povrća kao i cjelokupnom suradnjom sa Mladenom .

Uz druženje, jačanje poslovnih veza i stvaranje divnih uspomena, berba jabuka imala je i humanitarni karakter. Naime, jabuke koje su ubrali Konzumovi zaposlenici donirane su mališanima Dječjeg doma ''Rada Vranješević'' u Banja Luci, a Mladen je pošiljku dopunio i sa drugim vrstama voća i povrća.

''Dani domaćih jabuka u Konzumu'' počinju u ponedjeljak, 23.09. , te će u ponudi svih Konzum trgovina biti različite sorte domaćih jabuka iz Lijevče polja po super cijenama, a u odabranim trgovinama bit će priređene degustacije jabuka za sve kupce i posjetitelje.

Kopirati
Drag cursor here to close