Neizvjesno

Uplata danas ili nastavak blokade Aluminija

Zbog duga većeg od milijun maraka radnici MZ Company kamionima su u četvrtak blokirali oba ulaza u mostarski Aluminij.
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 04. 2021. u 12:32 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jučer smo napravili dogovor s Alumijnijem i danas očekujemo uplatu. Za sada još nije bila. Ako se naš dogovor ne ispoštuje vraćamo se blokadi'', kazao je za Bljesak.info direktor MZ Company Merhid Zlomušica.

Zbog duga većeg od milijun maraka radnici MZ Company kamionima su u četvrtak blokirali oba ulaza u mostarski Aluminij. Kako je kazao, već četiri mjeseca traže svoje uplate, pravili su i usmene dogovore gdje Izraelac kojeg je naša Vlada postavila, objašnjava, ništa nije ispoštovao.

''Mi se jučer nismo povukli s blokade zbog dogovora koji smo napravili s Izraelcima, nego zbog garancije koje su nam dali neki veliki mostarski privrednici. Oni su garantirali da će to završiti na ovaj dogovor koji je napravljen'' kazao je Zlomušica odbivši nam otkriti o kojim je to mostarskim gospodarstvenicima riječ.

Podsjetimo, tvrtka MZ Company prije četiri mjeseca krenula je u realizaciju dva projekta s Aluminij Industries d.o.o., koji sada djeluje kao dio izraelske MT Abraham Groupe, gdje su potpisali i dva ugovora.

Kao što je u ranijoj izjavi za Bljesak.info kazao Zlomušica najveći problem je odugovlačenje i nepoštivanje dogovora, što je na kraju dovelo i do jučerašnje blokade ulaza u mostarski Aluminij.

"Nudili su nam da im odblokiramo firmu, ponudili su nam 300 tisuća KM. Mi nećemo firmu odblokirati dok ne bude 0 i to je to", kazali su iz MZ Company u četvrtak dok izjavu od čelnih ljudi Aluminij Industries d.o.o. vezano za blokadu ulaza u tvornicu mediji nisu uspjeli dobiti.

Nakon jučerašnjeg postignutog dogovora s Izrealcima i garancije mostarskih gospodarstvenika blokada je obustavljena do daljnjega, a hoće li biti njezina nastavka izgleda da će ovisiti isključivo o ispunjenju ovog dogovora.

''Ukoliko se ne ispoštuje ovo što se dogovorilo jučer u 16 sati vraćamo se ponovno na blokadu i istrajat ćemo do kraja'', poručio je Zlomušica za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close