Opet neizvijesno

Upitnici nad Aluminijem: Novi direktor, stečaj i novi vlasnik?

Novalić je podsjetio kako je stečaj preporuka međunarodne revizorske kuće KPNG za ovu tvrtku te kako se to na kraju neće moći izbjeći.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 02. 2019. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarskom Aluminiju ideja o stečaju nije prihvatljiva, dok je federalni premijer Fadil Novalić poručio kako je to jedino rješenje koje se neće moći izbjeći.

Novalić je podsjetio kako je stečaj preporuka međunarodne revizorske kuće KPNG za ovu tvrtku te kako se to na kraju neće moći izbjeći.

''Ukoliko je KPNG (jedna od četiri najveće međunarodne revizorske kuće na svijetu) predložio stečaj, a nije nam on to morao predložiti, jedini lijek za Aluminij je stečaj i na kraju on se neće moći izbjeći. Dugovanja prelaze (ukupni) kapital. Naime, dugovanja su 400 milijuna KM, a kapital je 96 milijuna KM i to nominalni, a realni je 46 milijuna KM. Druga je stvar što je politički osjetljivo pitanje produžavanje, odnosno, prekidanje tog procesa Aluminija. Postoje oni koji se bave time, programirani stečaj'', rekao je Novalić.

Inače, Aluminij bi uskoro trebao dobiti novo rukovodstvo. Na natječaj se prijavilo pet osoba - Tomislav Mazal, Danijel Bukovac, Zlatko Topić, David Bećirović i Dražen Pandža, trenutni vršitelj dužnosti direktora.

Istodobno, priča o ulozi Elektroprivrede HZ HB u opskrbi Aluminija strujom donosi i nagađanja o ulasku te tvrtke u vlasničku strukturu.

Kopirati
Drag cursor here to close