Milijuni

Unatoč padu prihoda, Kraš bilježi višu dobit

Pritom su prihodi od prodaje bili 427,3 milijuna kuna ili 6,6 posto manji.
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 07. 2020. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč padu prihoda zbog globalne pandemije i zaključavanja gospodarstva, Kraš grupa u prvoj polovici ove godine poslovala je s neto dobiti od 13,4 milijuna kuna, što je za 1,8 milijuna ili 15 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Kako se navodi u financijskom izvješću te kompanije objavljenom u srijedu, ukupni prihodi Kraša na razini grupe dosegnuli su 453,1 milijun kuna te su bili 2,6 posto manji nego u istom lanjskom razdoblju, piše Hina.

Pritom su prihodi od prodaje bili 427,3 milijuna kuna ili 6,6 posto manji. Na domaćem tržištu ostvareno je u tom razdoblju 225,7 milijuna kuna prihoda, a na inozemnom 201,6 milijuna.

Kako se ističe u izvještaju, u teškim uvjetima poslovanja uzrokovanim zaključavanjem globalne ekonomije uslijed pandemije koronavirusa, grupa je zabilježila pad prihoda od prodaje, pri čemu su ti prihodi u drugom tromjesečju pali za 8,4 milijuna kuna.

Ukupni rashodi bili su u prvih šest ovogodišnjih mjeseci 438 milijuna kuna ili gotovo 3 posto niži nego u istom lanjskom razdoblju.

Grupa je tako ostvarila u tome razdoblju dobit prije oporezivanja od 15,1 milijun kuna ili 8 posto više nego godinu ranije, dok je neto dobit dosegnula 13,4 milijuna kuna, piše Hina.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close