Elektrokrajina

Ukradeno 345.522 KM struje

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske krađa električne energije tretira kao krivično djelo koje se kažnjava zatvorom i novčanom kaznom.
Gospodarstvo / Tvrtke | 07. 01. 2019. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavisno poduzeće "Elektrokrajina" Banja Luka je za 11 mjeseci prošle godine otkrilo 231 slučaj neovlaštene potrošnje struje u vrijednosti od 345.522 KM, rečeno je Srni u ovom poduzeću.

Glasnogovornik "Elektrokrajine" Predrag Klincov rekao je kako ovo poduzeće u slučajevima utvrđene neovlaštene potrošnje traži asistenciju policijskih službenika koji prave zapisnik i podnose izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

''Prema našim informacijama, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske je u 11 mjeseci 2018. godine podnijelo 110 krivičnih prijava protiv nesavjesnih potrošača'', rekao je Klincov.

Podsjetio je kako se prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske krađa električne energije tretira kao krivično djelo koje se kažnjava zatvorom i novčanom kaznom.

''Najveće elektrodistributivno poduzeće u Republici Srpskoj poduzima sve zakonske mjere i mehanizme na suzbijanju neovlaštene potrošnje električne energije'', naglasio je Klincov.

U Upravi ovog poduzeća navode da su rezultati vidljivi kroz višegodišnji trend smanjenja distributivnih gubitaka koji su svedeni na 11,8 posto, što je najniža razina u posljednjih 30 godina rada "Elektrokrajine".

''Najefikasniji način za sprječavanje neovlaštene potrošnje su investicije u rekonstrukciju distributivne mreže i instaliranje brojila sa daljinskim očitavanjem potrošnje'', naglasio je Klincov.

Dodao je kako je "Elektrokrajina" do sada ugradila više od 32.000 digitalnih brojila, a u sljedeće tri godine planira udvostručiti taj broj, prvenstveno kroz realizaciju velikog projekta modernizacije distributivne mreže.

Kopirati
Drag cursor here to close