Trebinje

Ugostitelji, registrirajte smještaj i 'zaradite' 200 KM

Kampanja će poseban naglasak staviti na osobe koja iznajmljuju sobe, apartmane ili kuće za odmor, a pritom ih nisu registrirali i samim tim obavljaju nelegalnu djelatnost.
Gospodarstvo / Tvrtke | 05. 05. 2021. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gradimo turizam zajedno" – nova je kampanja Odjela za turizam, poljoprivredu i poduzetništvo i Turističke organizacije Trebinja s ciljem izgradnje partnerskih odnosa i umanjenja broja osoba koji iznajmljuju smještaj u "sivoj zoni" – izvan zakonskih okvira.

Kampanja će poseban naglasak staviti na osobe koja iznajmljuju sobe, apartmane ili kuće za odmor, a pritom ih nisu registrirali i samim tim obavljaju nelegalnu djelatnost što podliježe sankcioniranju od strane nadležnih inspekcijskih organa, koje će u budućem periodu vršiti kontrole poslovanja ove grane turizma.

Kako bi se ovim vlasnicima pružila još jedna mogućnost da registriraju svoju djelatnost, u okviru ove kampanje bit će raspisan javni poziv na koji će se moći javiti zainteresirani i na taj način svoju djelatnost učiniti legalnom, a u skladu sa Zakonom o boravišnoj taksi i Zakonom o porezima i doprinosima i time izbjeći potencijalne sankcije u budućem periodu, prenosi Trebinje.live.

Kao potvrdu partnerskog odnosa Turistička organizacija i nadležno Odjel će kao poticajnu mjeru za sve osobe koje se odluče registrirati svoju djelatnost do 1. srpnja 2021. godine dodijeliti vaučere od 50 do 200 KM (zavisno o broju registriranih kreveta), koji će biti namijenjen za kupovinu opreme za ugostiteljstvo.

Sve osobe koje žele registrirati svoju djelatnost potpune informacije mogu dobiti svakim danom od 8:00 do 20:00 sati u Turističkom informativnom centru pored bašte "Platani" (ulica Jovana Dučića bb) ili na broj telefona 059/273-410.

Kreirani su i promotivno-informativni letci koji će svim zainteresiranim osobama biti dostupni u prostorijama Turističkog informativnog centra i Centra za usluge građanima Grada Trebinja, a jedan dio će kroz više namjenskih akcija biti podijeljen građanima.

Kopirati
Drag cursor here to close