Mjere

Duvanjski gospodarstvenici traže spas gospodarstva

''Nadamo se da razumijete ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi gospodarstvo te da ćemo zajedničkim naporima ublažiti posljedice ove krize i spasiti radna mjesta", navodi se u priopćenju.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 04. 2020. u 15:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad od općinskih i županijskih vlasti zatražila je hitno poduzimanje mjera za spas gospodarstva i očuvanje radnih mjesta.

Udruga traži od vlasti preuzimanje uplata doprinosa i plaća za sve djelatnike poduzeća i obrta kojima je zabranjen ili onemogućen rad te moratorij na kredite za pravne i fizičke osobe od 1. ožujka do okončanja krize plus 90 dana.

Predlažu se i subvencije za potrošenu električnu energiju, smanjivanje cijene i rokova plaćanja za korisnike drvnih sortimenata s područja Hercegbosanske županije te formiranje kriznog stožera za spas gospodarstva u kojem bi bili i ljudi iz realnog sektora.

"Podržavamo zahtjeve Udruge poslodavaca Federacije BiH u njihovom nastojanju prevladavanja ove krize. Nadamo se da razumijete ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi gospodarstvo te da ćemo zajedničkim naporima ublažiti posljedice ove krize i spasiti radna mjesta", navodi se u priopćenju Udruge gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close