Nova, stara fronta

Uborak odgovara Parkovima: Dužni ste nam 670.859,50 KM

Privremeno rješenje, koje je izazvalo novo negodovanje kod građana, je deponiranje smeća u južnom dijelu grada. Građani su čak pozvani da se suzdrže od iznošenja smeća iz domova.
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 06. 2019. u 09:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako bismo pojasnili na koji način JP Parkovi Mostar brine o dobrobiti građana koji žive u blizini deponije, ovim putem želimo istaknuti da dug JP Parkovi prema JP Deponija, na dan 11.6.2019. godine, iznosi ukupno 670.859,50 KM. Od toga, dug po osnovu naknade za ekologiju Gradskog područja Sjever, koji su isti obavezni uplaćivati po Odluci o utvrđivanju cijene zbrinjavanja i deponiranja komunalnog otpada na deponiji Uborak (Sl. glasnik Grada Mostara broj: 6/08) i po Ugovoru potpisanom između JP Parkovi i JP Deponija, iznosi 380.387,10 KM, što je ujedno i cjelokupan dug po ovom osnovu, jer nikada nije uplaćena niti jedna KM'', navedeno je u reagiranju iu JP Uborak na tekstove na portalu Bljesak.info.

Kako su naveli, oglasili su se povodom tekstova ''Blokada deponije Uborak: Bešlić nema što reći'' i ''Smeće radi sigurnosti odloženo južno od Mostara'', objavljenih na portalu Bljesak.info dana 11.6.2019.godine, a vezano za izjave gospodina Dragana Krtalića, direktora JP Parkovi Mostar.

''Imamo potrebu reagirati, s ciljem sprečavanja širenja netočnih informacija i u svrhu zaštite ugleda firme JP Deponija d.o.o. Mostar. Da parafraziramo, u prvom članku se navodi da se gospodin Krtalić nada brzom rješavanju problema sa blokadom deponije, da razumije ljude koji žive u blizini deponije i da sam problem postoji već duže vrijeme. U drugom tekstu direktor JP Parkovi, navodi da  '...Iz Uborka su čak jučer popodne obećali da će danas biti riješen problem, ali evo mi još čekamo', što apsolutno nije točno, iz razloga što JP Deponija nikako ne može uticati na prosvjednike, kako bi riješila pitanje blokade deponije'', navedeno je.

Podsjećamo, direktor JP Parkovi Dragan Krtalić je za Bljesak.info poručio kako postoje obećanja da će se problem s blokadom Uborka i odlaganjem smeća riješiti u utorak, ali do da tada neki novi plan za odlaganje otpada nema.

''Nemoćni smo u svemu ovome. Čekamo rješenje situacije na odlagalištu, kamioni su spremni. Nitko se ne oglašava iz odjela Gradske uprave. Razumijem ljude koji žive u blizini deponije. Ali ovaj problem postoji već duže vrijeme'', kazao je Krtalić povodom daljnje blokade deponije i nemogućnosti odlaganja otpada.

Privremeno rješenje, koje je izazvalo novo negodovanje kod građana, je deponiranje smeća u južnom dijelu grada. Građani su čak pozvani da se suzdrže od iznošenja smeća iz domova.

''U krugu poduzeća JP Parkovi odložen je i osiguran otpad s naših kamiona koji je ranije pokupljen, kako ne bi došlo do zapaljenja otpada na kamionima, pa samim tim i oštećenja kamiona našeg poduzeća'', rekao je direktor mostarskih Parkova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close