Bisnode

Tvrtke u Županiji Zapadnohercegovačkoj pokazale bonitetnu izvrsnost

Ovo su najbolji pokazatelji kvalitete i značaja bonitetno izvrsnih kompanija za napredak gospodarstva regije i razlog zbog kog treba posvetiti posebnu pažnju kako njima tako i samoj temi
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 07. 2018. u 16:44 Bljesak.info
Kopirati

Iako čine manje od trećine njenog ukupnog broja kompanija, bonitetno izvrsne kompanije u Županiji Zapadnohercegovačkoj ostvaruju 43% ukupnih prihoda i 44% ukupne neto dobiti Županije, a zapošljavaju 73% od ukupnog broja uposlenih u ŽZH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo su najbolji pokazatelji kvalitete i značaja bonitetno izvrsnih kompanija za napredak gospodarstva regije i razlog zbog kog treba posvetiti posebnu pažnju kako njima tako i samoj temi. Stoga Bisnode organizira niz poslovnih susreta na temu bonitetna izvrsnost, a prvi će se održati 17. srpnja u Ljubuškom.

''Posebno smo počašćeni činjenicom da se skup održava pod pokroviteljstvom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je prepoznala potrebu da se istaknu bonitetno izvrsne kompanije, jer njihov uspjeh ujedno potvrđuju dugogodišnji sustavni i kvalitetan rad kako Vlade tako i njenih općina, u stvaranju što boljeg ambijenta za razvoj gospodarstva'', priopćili su iz Bisnode-a.

U prilog navedenim činjenicama govore i službeni podaci: u sve tri općine Županije i gradu, ukupni prihodi su se znatno povećali, neto dobit bilježi pozitivan trend i dostigla je gotovo 100 milijuna KM, kao i izvoz koji iznosi preko 500 milijuna KM, a izvoz po glavi stanovnika u ŽZH ima trend rasta i veći je u odnosu na izvoz po glavi stanovnika u Federaciji BiH.

Stoga je prvi susret posvećen bonitetno izvrsnim kompanijama Županije, a ovom prigodom predstavnicima bonitetno izvrsnih tvrtki dodijelit će se Bisnode certifikati, kao međunarodno priznata potvrda gospodarske kvalitete poslovnog subjekta, njegove izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju, priopćeno je.

Inače, Bisnode certifikat je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada, koji certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Organizatori napominju da bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost kompanija, a da se metodologija za definiranje bonitetne izvrsnosti zasniva na statističkim modelima koji su sastavljeni na osnovu financijskih pokazatelja poslovanja kompanija (zaduženost, likvidnost, uspješnost i efikasnost) za posljednje tri godine, kao i na osnovu negativnih događaja (stečaj, brisanje, blokada) u izabranom periodu.

BISNODE BH pripada grupaciji Bisnode, vodećem europskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2.100 ljudi u 19 zemalja Europe. Bisnode pruža podršku kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, zahvaljujući integriranim i kvalitetnim podacima, na osnovu kojih razvijamo platforme za donošenje odluka koje će pomoći kompanijama da automatiziraju svoje poslovne procese i donose odluke na osnovu podataka.

Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 milijuna kompanija iz 220 zemalja svijeta.

Kopirati