Za Guinnessa

Tvrtka iz Žepča napravila maticu šarafa promjera tri i pol metra

''Odlučili smo napraviti maticu koja će biti za pola metra većeg promjera nego trenutno najveća u svijetu koja se nalazi u SAD-u", pojasnio je direktor tvrtke Nagib Mujkić.
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 03. 2018. u 15:52 Bljesak.info
Kopirati
Foto: Manager.ba / Šaraf za Guinnessa

Nakon više od mjesec dana radnici tvrtke Tisa komerc iz Žepča završili su svoj poduhvat pravljenja najveće matice šarafa, koja je za pola metra većeg obujma nego matica iz Sjedinjenih Američkih Država koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća na svijetu.

S obzirom na to da se tvrtka bavi proizvodnjom šarafa i matica, njen direktor Nagib Mujkić je odlučio napraviti zaštitni znak tvrtke. Međutim, htio je da bude unikatan i najveći, javlja Manager.ba.

"Htjeli smo napraviti nešto jedinstveno, nešto što nema bar u našoj zemlji i onda smo odlučili napraviti maticu s obzirom na to da proizvodimo šarafe i matice za namještaj. U Njemačkoj je jedna stolarska tvrtka napravila stolicu od 20 metara pa smo i mi odlučili napraviti maticu koja će biti za pola metra većeg promjera nego trenutno najveća u svijetu koja se nalazi u SAD-u", pojasnio je Mujkić.

Dodao je da je na izradi matice od inoxa sudjelovalo osam radnika koji su nakon više od mjesec dana aktivnog rada završili svoj veliki zadatak.

Matica je napravljena i uskoro bi trebala biti postavljena ispred nove zgrade tvrtke, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije kako bi je i službeno prijavili za Guinnessovu knjigu rekorda.

"Željeli smo napraviti proizvod koji će privući pažnju slučajnih prolaznika i da se pored njega slikaju, kao što se slikaju pored gigantske stolice u Njemačkoj. Uspjeli smo u našim namjerama, matica je završena i uskoro bi trebala biti postavljena pored magistralne ceste M-17 na dionici Zenica - Žepče ispred naše nove tvornice'', kaže Mujkić.

Na kraju razgovora Mujkić je dodao da je vrijednost matice blizu 30.000 KM te da je njen proizvođač FeMetal iz Zenice rado prihvatio ovaj izazov, a specijalnim transportom će biti prevezena iz Zenice do Žepča.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.