Shopping

Tržni centri u FBiH u četvrtak bi mogli otvoriti vrata

Ajdinović je rekao kako smatra bi se ova odluka trebala jednoglasno donijeti te da je bilo vrijeme da do nje dođe.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 05. 2020. u 18:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni stožer civilne zaštite na sjednici u srijedu bi trebao donijeti odluku da se već u četvrtak ujutro dozvoli otvaranje tržnih centara. To je potvrdio član stožera i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

On je kazao da se radi i o preporuci Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, a koja bi trebala biti prihvaćena.

Ajdinović je rekao kako smatra bi se ova odluka trebala jednoglasno donijeti te da je bilo vrijeme da do nje dođe.

Kada je riječ o ugostiteljskim objektima koji se nalaze u sklopu tržnih centara, odnosno u zatvorenom prostoru, kako je rekao Ajdinović, preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva je da se i njima dozvoli rad uz propisanu mjeru da u jednom prostoru bude maksimalno 50 osoba, kao i uz ostale preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Inače, naredba o zatvaranju tržnih centara Federalni stožer civilne zaštite donio je 18. ožujka, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

Na konferenciji za novinare Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva je rečeno da ublažavanje mjera ide u tri faze.

"Treća faza stiže u ovom tjednu koja obuhvaća i tržne centre. Prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva jeste da se dozvoli rad tržnim centrima uz provođenje odgovarajućih higijensko epidemioloških mjera", rečeno je na konferenciji za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close