Bitna uloga i medija

Tko je danas spasio Aluminij?

''Sve činimo u nadi da ćemo osigurati dovoljno vremena Vladi da intervenira i da nekim svojim mjerama riješi pitanje Aluminija'', rekao je Pandža.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 10. 2018. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Da mediji nisu digli razinu zainteresiranosti, pitanja i problema Aluminija na stupanj na kojem se sada nalazimo, možda bio ova priča bila gotova'', rekao je na konferenciji za medije Dražen Pandža, v.d. generalnog direktora Aluminija, koji si je uspio osigurati opskrbu električnom energijom do nedjelje.

''U suradnji s partnerima iz uz njihovu veliku pomoć i razumijevanje srži problema, uspjeli smo riješiti pitanje opskrbe električnom energijom zaključno s nedjeljom navečer. Ne smatram da je to neki veliki pomak'', rekao je Pandža i dodao kako su dobili ''još par dana'' isto kao što su za vikend uspjeli ''uzeti ponedjeljak''.

''Sve činimo u nadi da ćemo osigurati dovoljno vremena Vladi (Federacije BiH, op.a.) da intervenira i da nekim svojim mjerama riješi pitanje Aluminija'', rekao je Pandža i istaknuo kako Vlada F BiH može puno toga uraditi.

''Bitno je samo da pokaže dobru volju. Za početak bi bilo dobro da uradi one mjere koje su najavljene. Aneks osam je ključ svega, bez njegove implementacije ne možemo se uključiti u dugoročnu priču. Sve ovo što mi sada radimo su interventne mjere, Vlada mora pristupiti realizaciji Aneksa 8 ukoliko ne želimo da se Aluminij svako dva mjeseca ponavlja kao slučaj'', rekao je Pandža.

Pojasnio je kako je trenutno je Aluminij blokiran od Elektroprijenosa te da je postojala blokada Elektroprivrede HZHB.

''Moram im se ovim putem zahvaliti jer su odlučili prolongirati tu blokadu na jedno kraće razdoblje. Lokalni partneri su nam danas pokazali veliko povjerenje'', rekao je Pandža i dodao kako su u ponedjeljak u Aluminiju održani sastanci s NOS-om i FERK-om i Elektroprijenosom.

'Svi oni rade svoj posao, mi ne možemo ni na koga uperiti prstom i reći da su krivci za bilo što'', rekao je.

Naveo je i kako nema informaciju o interventnim sredstvima Vlade.

''Imam informaciju da Jelka Milićević radi na najbezbolnijem modelu rješavanja problem'', rekao je Pandža te podsjetio na izjave Dragana Čovića na kome je odgovornost, a to je na upravi i nadzornom odboru.

''Pokušavamo iznaći najbolji model i varijantu u kojem je najbolje ići'', rekao je i dodao kako se dok je sve ovakva cijena struje da tvrtka neće moći poslovati jer je cijena od 70 eura prevelika.

Kopirati
Drag cursor here to close