Nitko ništa

Šutnja nad Aluminijem  

Samo je Elektroprivreda HZHB poručila kako neće i ne može davati struju onima koji ne plaćaju.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 10. 2018. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek se čeka bilo kakav odgovor na vapaje mostarskog Aluminija. Najavivši kako će zbog nelikvidnosti morati ugasiti proizvodnju, Uprava je poslala pisma na različite adrese, od lokalne vlasti, do najviših razina u Federaciji i državi. Pismo su dobili i strani dužnosnici u našoj zemlji te naši susjedno. No, nikakvog odgovora nema.

Samo je Elektroprivreda HZHB poručila kako neće i ne može davati struju onima koji ne plaćaju.

''Naša uprava je stava da nećemo trgovati ni s kim tko ne izmiruje svoje obveze'', poručeno je iz Elektroprivrede HZHB nakon najava iz mostarskog Aluminija da će morati zaustaviti proizvodnju.

Rečeno je da je dug u različitim procedurama na sudu.

''Mi ćemo štititi interese elektroprivrede i koristit ćemo sva zakonom dozvoljena sredstva da naplatimo svoja potraživanja'', poručila je Marija Buntić, glasnogovornica Elektroprivrede HZHB.

A Uprava je poručila kako bez mjera Aluminij je dobio od elektroprivrede još nekoliko dana struju.

''Dotad nastavljamo s upornim traženjem konkretne reakcije iz Vlade FBiH, odnosno od svih koje smo s ovim upoznali. Napominjemo kako Vlada nikada nije realizirala obveze iz Aneksa br. 8 na Sporazum između Vlade FBiH i Aluminija, a čijom se realizacijom Aluminij ne bi ni našao u ovoj situaciji'', naveli su iz Uprave koja čeka bilo kakav signal iz Vlade.

Iako prema nekim navodima sindikati uposlenika kreću na prosvjede u Sarajevo kako bi pred Vladom tražili spas, dioničari prstom krivnje upiru u Upravu tvrdeći da je uprava doprinijela da se dogodi najcrnji scenarij.

Aluminij je objavio kako su o trenutnoj situaciji upoznate ''sve razine vlasti u državi, od Vijeća ministara, preko entitetske i županijske, do gradske vlasti, kao i čelnici Vanjskotrgovinske komore BiH i Gospodarske komore FBiH, te cjelokupna državna vlast u Republici Hrvatskoj i međunarodni čimbenici u BiH, i to visoki predstavnik međunarodne zajednice i voditelj Izaslanstva Misije Europske unije''.

Kopirati
Drag cursor here to close