Šarović - Novalić - Peruško

Stabilizirano poslovanje Agrokora u BiH

Novalić je zaključio da se cijeli sustav poslovanja bh. kompanija iz sustava "Agrokor" stabilizirao i naglasio da je "najgore vrijeme iza nas".
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 08. 2018. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Sastanak Šarović - Novalić - Peruško vezan za poslovanje Agrokora u BIH

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić sastali su se u Sarajevu sa izvanrednim povjerenikom za "Agrokor" Fabrisom Peruškom i njegovim suradnicima, radi razmatranja trenutnog stanja u sistemu "Agrokora". 

Povjerenik Agrokora informirao je prisutne da se uspješno provodi nagodba oko preuzimanja Agrokora od povjeritelja, te da se potpuna implementacija preuzimanja očekuje nakon rješavanja dostavljenih žalbenih zahtjeva Vrhovnom trgovačkom sudu, do kraja 2018. 

Kada je u pitanju poslovanje u BiH, u proteklom razdoblju, uspješno je izvršeno restrukturiranje kompanija i što je po ocijeni ministra Šarovića veoma važno - zaustavljen je proces gubitka radnih mjesta. 

''Odlijev radne snage limitiran je na maksimalno 10 posto, a stanje sa izmirivanjem obaveza prema dobavljačima je zadovoljavajuće, posebno kada je u pitanju "Mercator". Ukupan prihod "Konzuma" u prošloj godini očekivano je bio manji za pet posto'', istaknuo je Šarović. 

Novalić je zaključio da se cijeli sustav poslovanja bh. kompanija iz sustava "Agrokor" stabilizirao i naglasio da je "najgore vrijeme iza nas". 

Buduće poslovanje "Agrokora" bit će zasnovano na tri stuba: trgovini, prehrambenoj industriji i poljoprivredi, a fokus je na jačanju tržišnog udjela i rezultatima poslovanja, što je posebno značajno ako se zna da su kompanije u okviru Agrokora, sa 6,5 milijardi eura godišnjeg prometa i 50.000 zaposlenih u zemljama regije, značajan faktor tržišne stabilnosti i razvoja ukupne ekonomije, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Kopirati
Drag cursor here to close