Uputili apel

SSIOPI Željeznica FBiH podržava radnike Aluminija: Ustrajte zajedno!

SSIOPI ŽFBiH apelira na uposlenike Aluminija d.d Mostar da budetu jedinstveni i da ustraju zajedno s rukovodstvom NSZ Aluminij Mostar
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 10. 2018. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnike Aluminija je podržao i Samostalni sindikat izvršnog osoblja za područje infrastrukture Željeznica Federacije BiH.

''Prateći događanja u vašoj firmi, ugroženost vaših radnih jesta i prava koja vam pripadaju po Zakonu, Samostalni sindikat izvršnog osoblja područje infrastrukture Željeznica Federacije BiH vam daje punu podršku u očuvanju vaših ekonomsko-socijalnih prava koja su zagarantirana Zakonom. Apeliramo na vas uposlenike Aluminija d.d Mostar da budete jedinstveni i da ustrajete zajedno s rukovodstvom NSZ Aluminij Mostar u očuvanju vaše egzistencije'', navedeno je u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik SSIOPI ŽFBiH Igor Boban.

''Također apeliramo na sve relevantne institucije da se uključe u pronalaženje rješenja problema koji su zadesli najvećeg izvoznika aluminija u BiH'', apleriali su iz ovog sindikata.

Podsjetimo, radnike Aluminija podržala je i Unija neovisnih sindikata FBiH.

''Tražimo od aktualne Vlade FBiH, kao najvećega pojedinačnoga suvlasnika mostarske tvornice, da ozbiljno shvati izuzetno teško stanje u kojemu se Aluminij d.d. Mostar nalazi i da se žurno, odmah danas, pristupi rješavanju onih pitanja na koja entitetska vlast može izravno utjecati. Gašenje postrojenja Aluminija značilo bi potpuno uništenje ovoga poduzeća i imalo bi nesagledive posljedice, kako za radnike i njihove obitelji tako i na mnoge njihove koperante'', navedeno je u priopćenju Unije neovisnih sindikata FBiH, a kojeg potpisuje predsjednik Unije Josip Milić.

Iz  Unije neovisnih sindikata su poručili kako je čitava Hercegovina uz radnike, te da su spremeni svi ići na prosvjede u Sarajevo i izraziti svoje nazadovoljstvo neradom i nemarom Federalne Vlade.

Predsjednik Sindikata Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako su radnici simboličnom blokadom trafo stanice u Čulama pokušali skrenuti pozornost Vlade FBiH i sveukupne BiH politike da se poduzme nešto po pitanju rješavanja problema, ali da je ovo samo prvi korak, te da su spremni ići i u Sarajevo prosvjedovati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close